Skt. Hans Aften på Bryggen

MIDSOMMER: Udenfor Kulturhuset Islands Brygge fejres der fredag 23. juni Sankt Hans aften med bål, sang, grillmad og taler 

 

Af Lene Dam Jørgensen

Sankt Hans aften fredag 23. juni er der midsommerfest fra kl. 17 med sang, livemusik, nycirkus for hele familien, taler og et smukt Sankthansbål foran Kulturhuset Islands Brygge på Island Brygge 18.

Bryggens Spisehus tænder op for grillen, og der vil være grilltallerken for voksne og børn samt tapastallerken.

Kl. 17 er der  Nycirkus for hele familien med akrobat Jonathan Bendtsen fra Volantes Cirkus kompagni Jonathan Bendtsen på programmet. Det er et  one-man show med vilde og farlige tricks, violinspil, trylleri, bugtaleri, knive på balancebræt og ballondyr. Forestillingen er for både børn og voksne og er på gruspladsen ved siden af Kulturhuset Islands Brygge.

Svensk sangerinde
Kl. 19 er der koncert med den svenske sangerinde Emma Elisabeth. Emma Elisabeth skriver også sange og filmmusik. Hun har derudover produceret for andre kunstnere. Den svenske kunstner er inspireret af 70’ernes pop, alternativ rock- og countrymusik og ikke mindst de post-punkede elementer, der er at finde i hendes musikalske udtryk.

Kl. 20 er der solokoncert med sangerinden Lydmor alias Jenny Rossander. Hun er også sangskriver, skuespiller og filmmusik komponist. Derudover er hun producer af elektronisk musik.

Bål og båltale
Kl. 21 er der båltale ved Maja Petrea Fox. Hun har i en årrække været både forkæmper, ildsjæl og en markant stemme for de udsatte og til tider glemte og gemte eksistenser. Maja er blevet kaldt den kvindelige Dan Turéll, har udgivet to digtsamlinger, skrevet rasende og helhjertede debatindlæg og optrådt på Det Kongelige Teater og La Fontaine med spokenword. Ved siden af det socialpædagogiske arbejde er Maja i dag fast bladtegner hos Hus Forbi og billedkunstner.

Midsommervisen synges
Kl. 21.10 synges midsommervisen, hvorefter bålet tændes.

Kl. 21.30 giver bandet Communions koncert. Communions  er et erfarent navn på den danske musikscene. De har flere anmelderroste er med udgivelser og livehits bag sig, men har også optrådt live i både Europa, USA og Japan. Communions debuterede i 2014 med EP’en Cobbelstones og har siden taget anmelderne og livepublikum med storm.

 

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?