Når de små sko klemmer…

Det er faldet nogle medier og journalister for brystet, at nogle medlemmer af landets kommunalbestyrelser samt medlemmer af Folketinget modtager fribilletter bl. a. til teaterforestillinger og musikfestivaler.

Det gælder bl. a. dagbladet Politiken, der har fundet frem til en eller anden lektor, Jens Olsen, der finder det “problematisk”, at f.eks. DR forærer fribilletter til forskellige arrangementer til medlemmerne af Folketingets Kulturudvalg.

Man kan jo altid finde en eller anden, der finder et eller andet problematisk. Hvis man leder længe nok. Jeg finder det endnu mere problematisk, at en mand, der kalder sig lektor, ikke kan se det helt naturlige i, at medlemmerne af Folketingets Kulturudvalg som et led i deres arbejde skal se, hvad der foregår i DR.

På samme måde som en teaterdirektør forleden fortvivlet forsøgte at forklare sig for en journalist, der helt tydeligt ikke forstod det logiske i, at medlemmer af en kommunalbestyrelse skal i teatret engang i mellem for at se, hvad kommunen giver tilskud til.

Og jeg forstår slet ikke Politiken, hvilket jeg i øvrigt ikke har gjort længe, der gladeligt sender deres medarbejdere ind på betalte ture af rejsebureauer og bilfirmaer for at skrive om deres produkter.

Journalister skal nok være de sidste til at snakke om gratis billetter, selv om pressekortet efterhånden ikke giver adgang til andet end journalisternes egen generalforsamling. Og det gør det for resten ikke engang, der er efterhånden 17,.000, der render rundt med et pressekort – de ville fylde halvdelen af Parken, hvis de allesammen skulle til landskamp via deres pressekort…

I forvejen kan det knibe med at finde begavede mennesker, der f.eks. vil påtage sig arbejdet i en kommunalbestyrelse: Spørg bare dem på rådhuset i Rønne, Dragør, Tårnby eller København – det er i alt fald ikke for pengenes skyld, at man lader sig vælge til en kommunalbestyrelse. Skulle der så, som i Roskilde, hvor kommunalbestyrelsesmedlemmer helt naturligt kan få adgang til pladsen under Roskilde Festivalen, falde en fribillet af – hvem i alverden kan dog få ondt at det?

Jeg ved det – dem, der går i for små sko, og dem er der ved at være lidt for mange af efterhånden.

God weekend…

 

 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

Rotor med møllevinger bliver hejst ned for at gøre det muligt at udskifte hovedaksel og gearkasse. Foto: Per Heegaard / HOFOR.

Mekanisk førstehjælp til havvindmøller

I pinsen kunne man se en stor pram med mobilkran arbejde på tre havvindmøller ud for København. HOFOR udskiftede mekaniske dele for at forlænge levetiden for de ikoniske havvindmøller på Middelgrunden, så grøn strøm kan fortsætte med at forsyne Hovedstaden i mange år fremover.

 
 

Fik du læst?