Belgiske turister fik el-cykler tilbage

SOLSTRÅLEHISTORIE: Cykeltyverier er en plage for alle, men forleden fik to heldige, belgiske turister deres dyre el-cykler tilbage…

Et belgisk par blev så glade for at få deres el-cykler tilbage, at de måtte fotografere øjeblikket, da cyklerne blev leveret tilbage af politiet.

 

Cykeltyverierne er en plage for alle: Daglig stjæles der rigtig mange cykler over hele landet – naturligvis også på Amager. Det er rigtig trist at komme ud på gaden – og erfare, at cyklen er væk.

Det gælder naturligvis også, og måske især, hvis man er fra udlandet og har taget cyklen med til Danmark på ferie. Således forleden for to ulykkelige belgiske turister, der fik stjålet deres dyre el-cykler under et besøg på Amager.

De var begge begyndt hjemrejsen til Belgien uden cyklerne, da der pludselig kom en glædelig besked fra Københavns Politik: Deres cykler var fundet og klar til at blive leveret tilbage!

Forleden blev der nemlig fundet flere el-cykler på Bodenhoffs Plads, og ejendomspersonalet på stedet kontaktede derfor politiet, da de havde mistanke om, at cyklerne var stjålne. Ganske rigtigt.

Husk stelnummeret
Politiet slog herefter cyklernes stelnumre op og fandt derved frem til rette ejere.

To af dem var fra Belgien og var på vej hjem igen efter deres besøg i Danmark. Da de hørte om fundet, vendte de dog om og blev genforenet med deres el-cykler.

”Det er vigtigt, at man husker at notere sit stelnummer, så man har det, hvis uheldet er ude og man får stjålet sin cykel. Stelnummeret skal man angive, når man melder sin cykel stjålet, og vi bruger det til at slå cykler op, som vi mistænker, er stjålne. Uden nummeret er det næsten umuligt at få stjålne cykler retur til rette ejere,” siger leder af nærpolitiet på Amager, Bjarke Alberts.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?