Så er der friske fisk igen

BUTIKSLIV: Fiskehandler Michael Jørgensen er efter en mindre pause tilbage på Amager med sin fiskebil. Foreløbig træffes han ved Kvickly på Englandsvej, og der er også planer om at vende tilbage til Dragør

Michael med sin populære fisketapas. “Michaels Fisk” er tilbage på Amager.

Fiskehandler Michael Jørgensen har i længere tid været en populær fiskehandler i Dragør, hvor han en gang om solgte frisk fisk fra sin fiskebil. Og efter en pause på tre måneder er han nu tilbage på Amager igen.

Første åbningsdag er torsdag 24. august, og så han ellers fremover på plads hver torsdag og fredag fra kl. 10 til 18 på Englandsvej ved Kvickly.

“Jeg har også planer om at vende tilbage til Dragør, der vil jeg så i givet fald kunne træffes hver lørdag, men der er lige nogle praktiske ting, der skal falde på plads først,” fortæller Michael.

Populær fiskehandler
Og det er en populær fiskehandler, der vender tilbage til Amager.

Alle kunder får et hyggeligt ord med på vejen, for Michael har mange historier at fortælle efter et langt liv med fisk. Han har en fortid som fisker på Bornholm, men svindende fiskebestand og bøvl med fiskerikontrol fik ham til at opgive tilværelsen som fiskeskipper, og det er efterhånden en hel del år siden, at han pakkede sit happengut og rykkede teltpælene tilbage til Falster, hvor han oprindeligt kom fra.

Fra sø og hav
Og nu tager han så igen turen ind til Amager i sin spritnye fiskebil, der er proppet med gode sager fra sø og hav:

“Lige nu er der stor efterspørgsel efter fjordrejer, som jeg kan sælge så billigt som for 100 kroner for et kilo. Hvis de altså er upillede, skal de være pillede er det jo en anden pris,” siger Michael med et lille smil. Så koster de 160 kroner – for 100 gram.

Men det er jo også hyggeligt at pille rejerne selv – enten alene eller sammen med gode venner og en flaske vin – eller hvad man nu foretrækker til den lækre spise, som ikke bør tilføjes noget som helst – de skal spises helt naturel. “Skal man endelig komme noget på, bør det ikke være andet end en meget smal stribe mayonnaise,” mener Michael.

Lækre jomfruhummer
Lige nu er det også godt at købe jomfruhummer. Michael foreslår, at de kommer syv-otte minutter i ovnen, eventuelt i selskab med lidt olivenolie, hvidløg og en smule chili. Og så et det bare med at gå i gang med at fortære dem – gerne i selskab med lun flutes og salat.

Der er masser af inspiration at hente i Michaels fiskebil, der også indeholder lækker laks og mange andre fiskespecialiteter.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?