Kronprinsen åbner Naturens Uge i Amager Strandpark

NATUR: Flere end 200.000 børn og voksne fra hele landet ventes at deltage, når Naturens Uge løber af stablen i ugen fra mandag 4. september. Kronprins Frederik og 2. klasse fra Ørestad Friskole  skyder ugen i gang på Amager Strandpark.

Kronprinsen har to gange tidligere åbnet Naturens Uge, der dengang hed Naturens Dag. Her senest i 2019 i Ejby Ådal. (Foto: Ditte Valente)

 

Fra mandag 4. september er det Naturens Uge, og overalt i landet bliver det markeret med offentlige natur- og friluftsarrangementer for både børn og voksne, mens der også er natur på skemaet hos både skoler og dagtilbud.

Naturens Uge er Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådets årlige mærkedage for oplevelser i naturen. Formålet er at åbne naturen for børn og voksne og inspirere dem til at bruge naturen endnu mere året rundt.

Mandag september bliver naturugen officielt skudt i gang ved et åbningsevent på Amager Strandpark i København. Her vil Kronprins Frederik erklære Naturens Uge for åben, inden han sammen med 2. klasse fra Ørestad Friskole går på opdagelse langs stranden.

Under overfladen
Temaet for årets udgave af Naturens Uge er “Naturen under overfladen”. Åbningseventet byder derfor på en række aktiviteter, hvor Kronprinsen og eleverne skal finde, fange og se på smådyr i vandkanten.

Ved åbningseventet deltager også Maria Reumert Gjerding, præsident i Danmarks Naturfredningsforening, og Winni Grosbøll, direktør i Friluftsrådet.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?