Vølven kommer på besøg i Ørestad

LITTERATUR: Kulturforeningen Liv i Sundby inviterer torsdag 31. august til et foredrag med forfatteren bag “Vølvens vej”, Anne-Marie Vedsø Olesen. Det foregår på Ørestad Bibliotek.

Anne-Marie Vedsø Olesen

 

Torsdag 31. august kl. 19 inviterer Kunstforeningen Liv i Sundby til en aften med forfatteren Anne-Marie Vedsø Olesen på Ørestad Bibliotek på Arne Jacobsens Allé 19. Hun læser højt fra hendes romanserie ”Vølvens vej”, der tager udgangspunkt i nordisk mytologi. Anne-Marie Vedsø Olesen fortæller derudover, hvordan det ældgamle stof gøres relevant for nutidens publikum.

De stærke kvinder
Serien handler om unge Snehild og hendes vej til indflydelse og gudernes gunst. En medrivende fortælling om ære, kærlighed, mod, blodhævn, jalousi og had. Anne-Marie Vedsø Olesen sætter i serien de stærke kvinder i fokus, særligt Snehild har ben i næsen og stikker ikke halen mellem benene, så hun træffer alt fra jætter til guder og de mystiske norner.

Prisbelønnet forfatter
Anne Marie Vedsø Olesen er skønlitterær forfatter. Hun debuterede med den prisbelønnede middelalderroman Salernos sol i 2000, der blev udgivet efter at have vundet en andenplads i en forfatterkonkurrence udskrevet af Gyldendal og Det Kongelige Bibliotek i forbindelse med temaåret Middelalder. Anne Marie Vedsø Olesen har siden da udgivet et utal af romaner og vundet mange priser. Sidste år vandt hun DR’s Romanpris for hendes roman Vølvens vej.

Det koster 60 kroner for medlemmer af Liv i Sundby at høre foredraget og 30 kroner for ikke-medlemmer. Tilmelding skal ske på Liv i Sundbys hjemmeside.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?