Scleroseindsamling mangler frivillige på Amager

INDSAMLING: Søndag 10. september samler indsamlere fra hele Amager penge ind til forskning i sclerose og støtte til sygdomsramte – men der mangler indsamlere flere steder – bl. a. i Tårnby og Dragør

Der mangler indsamler til søndagens indsamng til fordel for arbejdet med sclerose i

 Af Lene Dam Jørgensen

Der er søndag 10. september Landsindsamling til scleroseforeningen, hvor pengene går til forskning i sclerose og til støtte af patienter og pårørende gennem foreningens gratis psykolog- og socialrådgivningstilbud.  Selve indsamlingen starter kl. 10 og varer til kl. 16.

Der mangler indsamlere
Rigtig mange frivillige går ud på gader og stræder over hele landet – også på Amager – men der er stadig flere ruter ledige i København S, Tårnby og Kastrup og Dragør. Sidste år blev der samlet 5,6 millioner kroner ind på landsbasis.

Amagernyt.dk har talt med projekt- og kampagneleder Christina Lyng Frandsen fra Scleroseforeningen, som kan bekræfte, at der mangler indsamlere på hele øen. I København S er der 238 ledige ruter og 52 optagede ruter. I Kastrup og Tårnby er der 117 ruter og 15 optagede. Endelig er der i Dragør 65 ledige ruter og fem optagede.

Flere går sammen
Christina tilføjer, at det er normalt, at der er to der går sammen, men kun at én tilmelder sig. Der kan så være ægtepar, venner, eller forældre med deres større børn.

Når indsamlerne er færdig med deres rute, afleverer de deres indsamlingsbøtte med penge til en lokal indsamlingsleder, som tæller de indsamlede penge op. Christina fortæller, at selve indsamlingslederne enten selv har sclerose eller sygdommen tæt inde på livet.

Hvert et skridt giver håb
Alle kan være med til at gøre en forskel som indsamler. Som Christina siger, så giver hver en indsamler håb.

Indsamlere skal selv vælge en god rute. Scleroseforeningen sørger for at indsamlingsbøtten og alt, hvad indsamlerne ellers skal bruge, bliver sendt til indsamlerne med posten.

Kampen mod sclerose
Mange af indsamlerne har selv sclerose. Hvis der skulle være nogle, der ikke har mulighed for at tage hele ruten, så skal de bare tage så meget af ruten, som de kan. Hellere en kort rute end ingen rute. Uanset hvor meget indsamlerne går, så vil en indsamlingsleder med glæde tage imod dem.

Indsamlere kan nemt og hurtigt finde og tilmelde sig en rute tæt deres bopæl på www.sammenmodsclerose.dk

Over 18.000 har sclerose
Mere end 18.000 danskere har sclerose, og antallet er fordoblet på 20 år. Det er en udvikling, der ser ud til at fortsætte, og Danmark har i dag en af verdens højeste forekomster af den uhelbredelige sygdom.

Sclerose rammer centralnervesystemet, dvs. hjernen og rygmarven, og kan medføre en lang række, fysiske og kognitive funktionsnedsættelser som nedsat kraft, lammelser, føleforstyrrelser, synsproblemer, koncentrations- og hukommelsesbesvær og udmarvende træthed.

Er uhelbredelig og fremadskridende
Symptomerne kan til dels bremses med medicin, men sclerose er fortsat en uhelbredelig og fremadskridende sygdom med begrænsede behandlingsmuligheder.

Sygdommen rammer typisk i alderen 20 til 40 år, men kan ramme i alle aldre. Dobbelt så mange kvinder som mænd rammes, og sygdommen er primær årsag til invaliditet blandt kvinder i den fødedygtige alder.

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?

Rekordløb i sidevind og høj sol

Flere professionelle ryttere fra norske Uno-X besøgte i weekenden Amager. Den tidligere verdensmester Amalie Dideriksen kom direkte fra Belgien med friske topresultater, og løbet blev det hurtigste siden klubbens grundlæggelse

Læs mere »