Hæder til Tårnbys veteraner

FLAGDAG: I det flotteste solskinsvejr kunne Tårnby tirsdag markere den nationale flagdag for veteraner, der har været udsendt i Danmarks tjeneste. Der blev gjort honnør for Dannebrog, sunget ”I Danmark er jeg født”, og borgmesteren holdt tale for veteranerne og deres pårørende.

Gæster i rådhussalen på Flagdag.

Flere var mødt op i uniform, da den nationale flagdag tirsdag blev markeret på rådhuset i Tårnby. Og det var med til at gøre anledningen højtidelig. Formålet med flagdagen er at hædre veteraner, der har været udsendt i Danmarks tjeneste, hvad enten det er for forsvaret, beredskabet, oolitiet eller som ngo’er.

Selv solen bidrog med sin hæder, da Dannebrog blev hejst af en flagkommando bestående af tre veteraner, mens flere af deltagerne gjorde honnør for flaget. Efterfølgende blev de fremmødte inviteret med ind på rådhuset, hvor der var pyntet op, og Ida Kudo og Jacob Broholm fra Musikskolen spillede danske klassikere som ”Dansevisen” og ”I Danmark er jeg født.”

(Artiklen fortsættes under billedet)

Borgmester Allan S. Andersen sagde i sin tale til de fremmødte:

”I har gjort Danmark ære og ydet et uvurderligt stykke arbejde i Danmarks tjeneste. Det kan vi ikke takke nok for, og jeg er stolt af at holde tale for jer her i dag. For jer er det også en lejlighed til at mødes med andre, der har gjort sig lignende erfaringer og måske også til at pleje de særlige venskaber, der opstod, mens I var langt fra familie og venner derhjemme.”

Medalje til en modig dreng
Borgmesteren talte også om den betydning, en udsendelse kan have for de pårørende og understregede, at kommunens veterankoordinator står parat til at hjælpe og vejlede, hvis veteraner eller pårørende skulle have brug for det. Han talte også om, hvor svært det kan være for børn at have en mor eller far, der er udsendt:

”Det er naturligt, at de svære følelser fylder meget, og heldigvis er den ængstelse, børn kan gå rundt med, noget, der i dag meget fokus på at anerkende og tale om. Det fokus vil vi også gerne støtte op om her i Tårnby Kommune. Derfor begyndte vi for et par år siden at uddele børnemedaljer.

Det er Familienetværket, som er en forening af frivillige pårørende, der står bag Børnemedaljen, og den er blevet en stor succes, fordi det at modtage en medalje er forbundet med stolthed, og det kan også føre til en god snak i børnehaven eller skolen, når man kommer tilbage og fortæller, at man har modtaget en medalje, fordi ens mor eller far har været udsendt.”

Der blev godt nok kun uddelt en enkelt børnemedalje ved årets flagdag, men det var til gengæld en meget modig dreng, der gik alene på scenen for at få sin medalje overrakt af borgmesteren.

 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

Rotor med møllevinger bliver hejst ned for at gøre det muligt at udskifte hovedaksel og gearkasse. Foto: Per Heegaard / HOFOR.

Mekanisk førstehjælp til havvindmøller

I pinsen kunne man se en stor pram med mobilkran arbejde på tre havvindmøller ud for København. HOFOR udskiftede mekaniske dele for at forlænge levetiden for de ikoniske havvindmøller på Middelgrunden, så grøn strøm kan fortsætte med at forsyne Hovedstaden i mange år fremover.

 
 

Fik du læst?