Samler ind til kvinder på flugt

INDSAMLING: Hundredvis af indsamlere på Amager går søndag 5. november fra dør til dør for at samle ind til Dansk Flygtningehjælps landsindsamling, der i år igen har fokus på piger og kvinder på flugt.

Dansk Flygtningehjælp samler ind til kvinder på flugt

Af Lene Dam Jørgensen

Søndag 5. november er der fra kl. 10 til 18 Landsindsamling til Dansk Flygtningehjælps arbejde for kvinder og piger på flugt i verdens brændpunkter.

Der er mange indsamlinger i Danmark, og danskerne giver gerne et bidrag til mennesker, dert lider nød andre steder. Og kvinder og piger på flugt vækker følelser hos mange, så det er samme fordel, flygtningehjælpen samler ind til i år som sidste år.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Amagernyt.dk har talt med presse- og kommunikationsrådgiver Sofie Valentin Kruse fra Dansk Flygtningehjælp. Hun siger, at der er 298 indsamlere i København S, 58 indsamlere i Kastrup og at Dragør har 20 indsamlere. I princippet kan der godt være flere indsamlere, hvis flere indsamlere er på gaden, f.eks. hvis folk går med deres familie eller en ven, der ikke er registreret systemet hos Dansk Flygtningehjælp.

Sofie fortæller ligeledes at personalet på Andersen Bakery i Thorhavnsgade og på Ørestads Boulevard vil være iført t-shirts fra Dansk Flygtningehjælp med budskabet ’Women’s Rights are Human Rights’. I anledning af dagen har Andersen Bakery også tilbudt, at det er muligt for indsamlere at få en gratis kop kaffe og et lille stykke wienerbrød 5. november, hvis de kommer forbi bageriet og viser deres indsamlerskilt.

Fokus på kvinder og piger
Tusindvis gik på gaden sidste år på landsplan og der blev samlet næsten 13 mio. kr. ind. Hver indsamler samlede cirka 1.000 kroner ind. De indsamlede penge gør det blandt andet muligt at, sikre mad, rent vand og livsvigtig medicin til en mor og hendes barn i en måned.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Dansk Flygtningehjælp er til stede i over 40 lande i verden

Det er anden gang, at Dansk Flygtningehjælp har fokus på piger og kvinder til den årlige landsindsamling. Det gør Dansk Flygtningehjælp, da kvinder og piger er de mest udsatte, når krig og konflikt tvinger mennesker på flugt.

En sårbar gruppe
Generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp, Charlotte Slente, fortæller om temaet for årets indsamling:

“Presset på kvinders rettigheder er stort mange steder i verden, og det er det i den grad også for kvinder og piger på flugt. De er en ekstremt sårbar gruppe i en flugtsituation, og det betyder, at næsten halvdelen af kvinder og piger på flugt udsættes for overgreb – det kan eksempelvis være voldtægt, kidnapning eller undertrykkelse – når de flygter. Derfor har vi også valgt, at vi igen i år vil sætte fokus på netop kvinder og piger på flugt, så vi kan være til stede og hjælpe dem i verdens brændpunkter,” siger hun.

Indsamlingen er kontantløs, og donationer kan derfor gives via MobilePay, SMS, bankoverførsel eller på Dansk Flygtningehjælps hjemmeside.

 

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?

Lene bekæmper mobning

MOBNING: 43-årige Lene Lykkegaard fra Amager arbejder hos Red Barnet med mobning, trivsel og ensomhed og fortæller om mobning i skolen. Af Lene Dam Jørgensen

Læs mere »