Torsten og døtre er på gaden

INDSAMLING: Torsten Hasforth fra Amager samler ind sammen med sine to døtre ved Dansk Flygtningehjælps landsindsamling søndag 5. november. 

Af Lene Dam Jørgensen

47-årige Torsten Hasforth fra Amager er en af de mange hundrede fra øen, der samler ind til Dansk Flygtningehjælp søndag 5. november. Han samler ind med sine to døtre på otte og tretten år.

Fast indsamler
Torsten har gået for Dansk Flygtningehjælp ved landsindsamlingerne i omkring 25 år. Han synes, at det er en god måde at give et bidrag på. Første gang Torsten samlede ind på Amager var omkring 2011, og det var ved Italiensvejkvarteret. Han fortæller også, at han i hvert fald har samlet ind otte gange.

God mening
Torsten er ellers ikke engageret i Dansk Flygtningehjælp, men samler ind hvert år ved landsindsamlingen. Han synes, at det giver mening at samle ind og har gjort det for forskellige organisationer.

”Jeg har børn og samler ind sammen med dem. Jeg gør det meget for deres skyld for at lære dem om mennesker i nød og forstå værdien af at give. De lever et rart liv på Amager. Flygtninge og børn på flugt kan være meget langt væk fra dem. På en måde at lære dem at forstå, at der er nogen, der ikke har det ligeså godt.” fortæller Torsten.

Det giver mening
Børnene synes, at det er sjovt at samle ind og bliver glade, når folk giver et bidrag. De føler, de har haft en god dag og oplevelse. Det er meget bekræftende for dem. De fleste mennesker er rare, og børnene tager det stille og roligt i mødet med folk, fortæller Torsten og tilføjer, at hans døtre er meget forstående over for, at for nogle mennesker giver det mening at give at give penge – og for andre ikke.

Går lokalt
Torsten siger, at de er så heldige, at de kan gå deres runde lokalt. Det betyder, at de mennesker, han og døtrene møder, er nogle de kender eller har set før.

Torsten fortæller, at Dansk Flygtningehjælp har et særligt nummer, så hver indsamler kan se, hvor meget de har samlet ind nu, hvor der ikke længere tages imod kontanter.

” Jeg tror, pigerne og jeg samler ca. 1.000 kroner ind på vores tur”, siger han og tilføjer, at pigernes bedstemødre også er flinke til at give et bidrag.

”Man får samtidigt altid en masse historier med og et indblik i mange menneskers hverdag,” slutter Torsten.

Torsten bor sammen med sin familie på Lillegrund – ikke så langt fra Øresundsvej – og har tidligere boet i Lyongade.

Torsten arbejder i Analyseteamet som cheføkonom hos klimatænketanken Concito.

Seneste artikler

 

Fik du læst?

Lene bekæmper mobning

MOBNING: 43-årige Lene Lykkegaard fra Amager arbejder hos Red Barnet med mobning, trivsel og ensomhed og fortæller om mobning i skolen. Af Lene Dam Jørgensen

Læs mere »