Stor hæder til ung gymnasieelev fra Amager

HÆDER: Luna Bennesen fra 3.y på Tårnby Gymnasium & HF har vundet prisen som årets forskerspire inden for det sundhedsvidenskabelige felt.

Luna Bennesen med prorektor for uddannelse Kristian Cedervall Lauta fra Københavns Universitet. (Foto: Carl Ravnbak.)

 

Luna Bennesen fra Tårnby Gymnasium & HF vandt den flotte pris som forskerspire med et visionært projekt ”Personcentreret brug af Motor Imagery og Action Observation i rehabilitering efter stroke”, eller det mere mundrette begreb slagtilfælde.

Fejringen fandt sted på Københavns Universitet i den smukke og stemningsfulde festsal på Vor Frue plads i København. Fejringen af den flotte hæder kommer også til at blive markeret på gymnasiet, der de seneste år har haft stor fokus på talentarbejdet.

Selvstændige elever
Forskerspire er et projekt drevet af Københavns Universitet for selvstændige og initiativrige elever med stort fagligt overskud, som udvikler deres akademiske talenter, og får lov til at udvikle deres egen undersøgelse af et bestemt emne i samarbejde med en forsker.

Projektet varer ét år, og de bedste vinder prisen som årets forskerspire. Bag projektet står blandt andet ønsket om at gymnasielever kan blive en del af et fællesskab, hvor der er plads til at udforske vilde ideer og til at få kendskab til og indblik i forskningens verden.

I alt har 58 talentfulde gymnasieelever gennemført projektet, og 12 elever var nomineret i prisen i år.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?