Når du strammer garnet…

HISTORIE: Camilla Stockmann besøger Historieklubben og fortæller om sin seneste bog “Når du strammer garnet”, der handler om abortens historie i Danmark…

Camilla Stockmann

Danmark har siden 1973 har haft fri abort – en rettighed nu, men ikke altid en selvfølge.

Som en reminder har Historieklubben inviteret forfatter og journalist Camilla Stockmann til at fortælle om sin seneste bog ”Når du strammer garnet”, der udkom i år. Det sker torsdag 11. januar kl. 19 i Kvarterhuset ved Sundby Bibliotek i Jemtelandsgade.

Den dokumentariske fortælling er  – udover prosa  – også bygget op af journaler, breve og essays. Det er en skæbnefortælling, som tager udgangspunkt i nogle af de kvinder, der i 1940’erne var kommet ”i ulykke” og kun så fosterfordrivelse og spædbørnsdrab som vejen til et tåleligt liv.

Med hjælp fra Rigsarkivets kilder leverer Camilla Stockmann her en større beretning om bl.a. kvinders manglende rettigheder og selvbestemmelse over egen krop.

Selve historien fik liv, da den højgravide Camilla Stockmann i 2010 flyttede ind i en lejlighed på Frederiksberg, som viste sig at gemme på en uhyggelig fortid.

Camilla Stockmann er cand.mag. i moderne kultur, journalist og forfatter. I 2017 modtog hun sammen med Janus Køster-Rasmussen Cavlingprisen for bogen “Bullshit – Fortællingen om en familie”.

Billetter kan købes på www.billetto.dk. Pris 50,-

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?