Her kommer frost-patruljen

HJEMLØSE: Frosten og kulden i disse dage er hård ved de hjemløse på Amager og Christianshavn. Snorre fortsætter med at tage ud i vinterkulden og hjælpe hjemløse. Forleden var Phillip med som frivillig…

Snorre (tv) og Phillip –  på vej med varme tæpper og tøj til de hjemløse på Amager

Af Lene Dam Jørgensen

Den sibiriske kulde er hårdt for hjemløse på Amager og Christianshavn. Snorre Pedersen, der er stifter af organisationen ”Hjælp din Næste”, og som Amagernyt.dk fortalte om forleden, bliver ved med at køre ud for at hjælpe hjemløse. Han cyklede forleden sammen med en af de frivillige i Hjælp din Næste, Phillip, ud i det iskolde vintervejr med frostgrader med soveposer, tæpper og vinterjakker til de hjemløse i København.

De hjemløse strømmede til
”Vi planlægger en ny tur til Sundholmen på Amager. Forleden var vi på Christianshavn, hvor vi var inde på et sted, hvor der sad mange hjemløse. Vi gik ind med omkring ti tæpper og nogle jakker  Vi sagde til dem, at det var mere til dem, der havde brug for det, og så vrimlede det ud med folk, der havde brug for noget varmt. Vi fik afsat omkring 20 vinterjakker, trøjer, en hel masse tæpper, handsker, huer og sokker,” siger Snorre og fortsætter:

Kram og bål
”Folk flokkedes om vores cykelvogn, og vi hjalp mellem 20 til 25 hjemløse. Vi fik rigtig mange store og varme kram. Der var virkelig brug for vinterjakkerne. Der var også nogle, der havde lavet et bål for at holde varmen. De fik nogle rigtig varme vintersokker af os. Vi gav dem en kop kaffe, som de kunne stå og lune sig på, mens de stod omkring bålet. Det var hyggeligt, at vi kunne drikke en kop kaffe sammen.

Mødet med Marius
Snorre fortæller til Amagernyt.dk om Marius, som gjorde et helt specielt indtryk på ham. Phillip og Snorre mødte ham bag Christianshavn Torv. Han fik soveposer, da han sov på gaden. Han fik også et liggeunderlag og varme sokker.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Der pakkes cykler til “kuldepatruljen”

”Vi købte to cheeseburgers til ham, fordi han var virkelig sulten. Han gjorde indtryk. Han var åben og ærlig og fortalte om sit liv, og hvor hårdt det var. Selvom det var hårdt, ville han gerne hjælpe os. Han spurgte Phillip, om han ville have nogle handsker, fordi han kunne se, at Phillip ikke havde nogle på. Det gjorde et stort indtryk på mig, at selvom man har lidt, kan man godt give til andre. Han tænkte på andre end sig selv,” siger Snorre.

Mange donationer
”Der er kommet omkring 12.000 kroner ind i donationer til køb af soveposer og liggeunderlag – og det er virkelig godt. Vi mangler dog stadig sokker, vinterjakker, vintertrøjer og handsker –vinterjakker mest til mænd. Vi har lige nu brug for, at folk kommer forbi Brolæggerstræde 1 mandag og afleverer deres vintertøj til. Det må de meget gerne gøre, vi er der mellem kl. 12 og 18, ” slutter Snorre.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Snorre – hjælper hjemløse på Amager

Normalt cykler fire og fem personer ud og hjælper de hjemløse, og Snorre regner med, at de kommer flere ud og hjælper i denne uge.  I ugens første dage cykler de ud fra kl. 17 til 19. ”Hjælp din Næste” tager på gaden året rundt og er på Amager en gang om måneden.

Efter Corona
Hjælp din Næste er en velgørenhedsorganisation, der blev stiftet efter Coronaen. Organisationen hjælper de mest udsatte i København og er drevet af private donorer. Kerneværdier er gennemsigtighed, tryghed og næstekærlighed.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?