Elever på Ørestad Gymnasium skaber flot forestilling

UNGE: En af de mange traditioner på Ørestad Gymnasium er den årlige multiforestilling, der hvert år har premiere i starten af februar. Traditionen tro udarbejdes den unikke forestilling af eleverne selv, og det former nye venskaber og skaber et stærkt sammenhold på tværs af klasser og årgange.

Fra sidste års forestilling på Ørestad Gymnasium 

Af Trine Hvam Madsen

I år har Ørestad Gymnasiums multiforestilling fået titlen “Påkea Episoder”. Årets forestilling foregår i et Ikea-lignende univers før og efter lukketid, hvor frustrerede kunder kommer op at skændes, og der let kan opstå mystiske og besynderlige hændelser i de forskellige afdelinger. Vanen tro er multiforestillingen en blanding af skuespil, dans, musik og medieskabt scenografi. Og så indeholder det altid en god portion humor og en sprudlende energi.

Freja og Isabella
Freja Utoft fra 2.m og Isabella Koldby fra 2.i er to af de ca. 40 elever, der er med til at skabe årets forestilling. Begge elever var også med sidste år som hhv. danser og skuespiller, og de var ikke i tvivl om, at de igen i år skulle være med i den kaotiske, kreative og spændende proces.

 

Har travlt med at skrive
Her en måned inden premieren er eleverne godt i gang med at skrive scener, opfinde koreografi og producere film til forestillingen. Der er mange bolde i luften, men både Freja og Isabella er sikre på, at alt nok skal ende med at gå op i en højere enhed.

“Sidste år fik vi først samlet hele showet weekenden inden premieren. I år har vi et bedre overblik over, hvad både dansere og skuespillere arbejder med,” fortæller Freja, der i år er sanger.

Brainstorming
På Ørestad Gymnasium er det eleverne selv, der vælger et tema og derfra udarbejder forestillingen. I år blev årets tema begrebet “skab”. Via dramaøvelser og associationslege endte eleverne med at vælge, at forestillingen skal centrere om en Ikea-lignende virksomhed, hvor der udspiller sig sjove og absurde scenarier både om dagen, men også efter lukketid.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Fra sidste års forestilling

“Vi var langt omkring, da vi brainstormede, men endte med at vælge, at forestillingen skulle handle om skabet som et konkret møbel og have en møbelforretn
ing som ramme,” forklarer Isabella og Freja. “Stykket kommer til at handle meget om relationer mellem mennesker, men derudover arbejder vi også med ordspil f.eks.  “skeletter i skabet” og “at skabe sig”, og så har vi valgt musiknumre, der alle på en eller anden måde kan relateres til ordet skab, eller det at være lukket inde,” siger Freja. “På den måde kommer der til at være en rød tråd i forestillingen, selv om den kommer til at bestå af mange små sekvenser eller scener,” supplerer Isabella.

Mange weekendsNår man melder sig til multiforestillingen på Ørestad Gymnasium, må man regne med at mange eftermiddage og weekender i en periode bliver fyldt ud af forberedelse derhjemme. Til gengæld bringer det også sjove og anderledes oplevelser med sig. F.eks. har medieholdet fået tilladelse til at filme en kortfilm i Ikea. Isabella er i år på medieholdet og med til at producere filmen. “Den bliver rimelig mærkelig, men også meget spændende, så jeg er spændt på, hvordan publikum tager imod den,” fortæller hun med et grin.

Unikt sammenhold
Både Freja og Isabella er dog enige om, at det vigtigste ved multiforestillingen er, at den hvert år skaber et unikt sammenhold mellem de medvirkende elever. “Vi er allesammen interesserede i at få lavet et fedt show og arbejder meget tæt sammen i en lang periode, så vi får et virkelig godt sammenhold,” pointerer Freja. “Jeg tror aldrig, jeg har følt mig så godt tilpas, som da jeg sidste år, som 1.g’er, blev en del af multiforestillingen,” fortæller Isabella. “Jeg blev taget rigtig godt imod af de ældre elever, og alle var bare vildt engagerede og ville gerne lære hinanden at kende. Så man blev lynhurtigt inkluderet i et kæmpe fællesskab,” fortsætter hun.

Åben for alle
I år er forestillingen åben for offentligheden, så beboere i Ørestad kan komme ind og se elevernes hårde anstrengelser bære frugt. “Jeg vil klart anbefale vores naboer at komme og se showet,” siger Freja. “Det er jo helt igennem elevproduceret og ikke noget man har set før som andre musicals.

Og så kan man jo også se, hvor engagerede og kreative eleverne er her,” påpeger hun. Isabella er enig. “Multiforestillingen viser rigtig godt, hvad man kan lave på gymnasiet ud over alt det boglige,” påpeger hun. “Man har rigtig gode muligheder for at være kreativ, spille musik og skuespil, lave film eller lave lys og lyd, når man går på Ørestad Gymnasium, og det hele bliver sat i spil, når vi laver forestilling,” forklarer Isabella.

Årets multiforestilling “PÅKEA EPISODER” spiller torsdag 1. og fredag 2. februar kl. 19 på Ørestad Gymnasium. Billetter kan købes ved at skrive til ma@oegnet.dk. De koster 30 kr.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?