Nogen går til fodbold – andre går til programmering

TEKNOLIGI: Coding Pirates Tårnby og Korsvejens Skole holder “Hackathon” lørdag d. 3. februar.

Der er “Hackaton” på Korsvejens Skole

Det bliver en dag med programmering, gaming, spiludvikling, 3D print, robotter og ikke mindst sodavand, pizza og kanelgifler, når der holdes “Hackaton” på Korsvejens Skole lørdag 3. februar. Og der er fyldt helt op med elever fra skolen samt fra Coding Pirates Tårnby. Der er endda dem, der stor på venteliste…

Coding Pirates Tårnby består af en gruppe af frivillige IT-professionelle, lærere, pædagoger, studerende og generelt “nørder”, der lærer børn at kode og blive bedre til IT.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Der er stor interesse for it blandt unge, men de skal også vejledes på den rigtige måde for at fastholde interessen.

Der er møde hver tirsdag til workshops i spildesign, programmering og robotter.

“I 2021 var der akut mangel på ca. 7.600 IT-folk i Danmark. I 2030 vil tallet være 22.000.Hvis vi skal nå målet om de 22.000 manglende IT-folk i 2030 kan folkeskolen og universiteterne ikke løfte opgaven alene. Der er nødvendigt at skabe interesse og kunnen indenfor feltet lang tid før de unge skal tage deres karrierevalg,” siger Louis Simon Lienhøft fra arangørerne.

Hvad er et Hackathon?
Et hackathon er en begivenhed, der kendetegnes ved at ligesindede mødes intenst i en kort periode for at udveksle og udvikle idéer inden for et eller flere specifikke emner. Målet er ikke et færdigt produkt, men at udvikle grundlag og idéer for senere produktioner.

“Hos Coding Pirates behøver man ikke arbejde intenst med et produkt. Vi har plads til hygge og generel nysgerrighed,” slutter Louis Simon Lienhøft.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?