Kastrup fejrede tronskiftet

I Kastrup Kirke var der fest helt fra morgenstunden inden gårsdagens tronskifte. Der var festgudstjeneste med efterfølgende arrangement.

Kirkens to præster Allan-Ivan Kristensen og Susanne Steensgaard.

Af Lene Dam Jørgensen

Der var festligheder på programmet allerede fra morgenstunden i Kastrup Kirke i Kastruplundgade i anledning af tronskiftet. Der var festgudstjeneste og efterfølgende komsammen. Det var en fest forud for selve tronskiftet kl. 15  – og en hyldestfest både for Dronning Margrethe og Kronprins Frederik – nu Kong Frederik X.

Taknemmelighed og musik
Ved festgudstjenesten takkede sognepræst Allan-Ivan Kristensen Dronning Margrethe for hendes tid som Danmarks dronning, og understregede blandt andet hendes tanker også for de svage i samfundet. Nu skulle stafetten gives videre til Kronprins Frederik som Kong Frederik X og prins Christian som kronprins.

En trompetist fyldte hele kirkerummet med smukke toner til de royale sange som kongesangen “Kong Christian stod ved højen mast”, “God save the Queen” og “God save the King.” Til sidst fyldte “Prins Jørgens March” hele kirkerummet med orgel og trompet.

Hygge i kirken
Derefter stod den på bobler og kransekage og andre lækkerier i de tilstødende lokaler. Ved festlighederne deltog begge kirkens præster, Allan Ivan Kristensen og Susanne Steensgaard. Allan Ivan Kristensen bød velkommen til en lille hyldestfest til både Dronning Margrethe og Kronprins Frederik inden tronskiftet – og det var det bestemt også.

(Artiklen fortsættes under billedet)

dav

Der var mødt pænt mange frem, og der blev hurtig rift om lækkerierne. Folk sad ved bordene og snakkede hyggeligt sammen om løst og fast. Der var en hyggelig og god stemning, men på samme tid også vemodig.

Tronskiftet fyldte hos flere og der blev tænkt tilbage på Dronning Margrethes mange år som Danmarks Dronning med taknemmelighed og nostalgi, men tankerne for fremtiden fyldte også.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?