Kunstnerisk kritik af kapitalismen

KUNST: Billedkunstneren Theis Wendt sætter krakeleret kritik på display i Amager Centret

Værk af Theis Wendt

Samtidskunstplatformen ”FABRIKKEN Afd. AC” i Amager Centret sparker 2024 i gang med billedkunstner Theis Wendts’ forskønnede portrætter af smadrede glasfacader. Bidraget, der er den ellevte udstilling af dansk samtidskunst i tillæg til indkøbsturen, kan opleves fire forskellige steder i centret frem til sommer.

Udstillingen beskrives således:

“Glas er allestedsnærværende i den kapitalistiske verden. En glasfacade mellem butik og gade fungerer som en barriere, så man ikke kan stjæle varerne i butikken, mens den samtidig synliggør, hvad der sælges. Et udstillingsvindue er tillokkende for købermålgruppen, men ekskluderende for dem, der ikke har råd, mens glasset er med til at opretholde et potentielt begær. Glasfacadens skrøbelighed er, måske af samme grund, ofte også offer for antikapitalistiske angreb. Billedkunstner Theis Wendt har i sit bidrag til udstillingsplatformen FABRIKKEN Afd. AC netop taget udgangspunkt i dét som glassets repræsenterer i kapitalismen og i kritikken af den.”

Revolutionær skønhed
Udstillingen ”Omnipresence” i Amager Centret består af fire store relieffer, der udgiver sig for at være reklamestandere, placeret forskellige steder i Amager Centret. Tre i stueetagen og ét på centrets 1. sal.

Men reklamestanderne har ingen reklamer i sig. Selve glaspladen ser ud som om den er smadret, men den ødelæggende handling er frosset fast i tid. Det knuste glas er indkapslet i maleriske og forskønnede resin-afstøbninger, der får en til at tænke på, hvordan revolution og kritik bliver absorberet, forvandlet og udnyttet af de kapitalistiske markedssystemer. På samme tid minder afstøbningerne lidt om isflager, der flyder rundt i benzinpytter.

Her er udstillingen
Udstillingen kan opleves i stueetagen og på 1. sal i Amager Centret frem til og med juni. I stueetagen findes værkerne på tre lokationer: én ved Irma, og to ved H&M & apoteket. På 1. sal findes et værk mellem Skoringen og Laura & Zhenzi. På den måde indtager ”Omniprescense” – der betyder ”allestedsnærværende” – bidder af rum på tværs af indkøbscentret.

 

 

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?