Amager-forfatter skriver spændingsroman om kidnapning

LITTERTATUR: Hvad vil det egentlig sige at miste, og hvis det sker, hvilke længder vil man så gå til for få det tilbage? De spørgsmål inspirerede Amager-forfatteren, Preben Haarup til at skrive “De bortførte”, hvor en fire-årig dreng bliver kidnappet til et arabisk diktatur af en pædofil oliesheik.

Preben Haarup – ny spændingsroman

 

”Som far oplever jeg en kærlighed til min egen søn, som overgår alt, hvad jeg tidligere har prøvet. Men med så meget mere at glædes over er der også så meget mere at miste, og ideen til min bog udspringer af det spørgsmål, som jeg næsten ikke tør stille til mig selv.”

Amager Strandpark
Sådan siger forfatter Preben Haarup om hans aktuelle “De bortførte”, hvor karakteren Philip Paulsen får sin fire-årige søn, Lucas, kidnappet. Og det hele forværres af, at ingen i begyndelsen hverken tror på ham eller hjælper ham. Åbningsscenen udspiller sig i Amager Strandpark, og i øvrigt foregår en stor del af romanen på Amager. Prene Haarup bor også selv på Amager, arbejder her og lever sit liv her. Om bogen siger han:

”I Tyskland bliver 60.000 børn meldt savnet hvert år. Ifølge FBI forsvinder et barn i USA hvert 40. sekund. Det svarer til 765.000 børn om året. Eurostat oplyser, at én million børn om året forsvinder i Europa” siger Preben Haarup.

(Artiklen fortsættes under billedet)

”I “De bortførte” bliver Lucas bortført som fire-årig, Zelia som 17-årig og Jonas som voksen. Sådan er det også i den virkelige verden: Folk bliver bortført i alle aldre, på alle tænkelige måder og alle steder fra.”

Personligt forhold
Selvom Preben Haarup bevægede sig ind i fiktionsverdenen for at fortælle historien om Zelia, Jonas og Lucas, havde han svært ved helt at slippe virkeligheden. Flere gange i skriveprocessen fangede han sig selv i at skrive sit eget barns navn i stedet for ”Lucas”. Dette personlige forhold til bogen og karaktererne mærkes også i den anden hovedkarakter, Zelia al Rachid. Her tænkte Preben på det værste, der kan ske for børn. Ifølge hans egen søn er det at miste mor og far.

Det gennemtrængende fokus i spændingsromanen er at miste det, man har allerkærest, og hvad man i sandhed er i stand til at gøre for at få det tilbage.

Seks romaner
Preben Haarup er 56 år og uddannet journalist. Han er far til Silas på syv år og administrativ medarbejder hos Københavns Kommune. Han har tidligere fået udgivet seks romaner, senest Ræven i 2020.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?