500 konfirmander fra Amager mødes

KONFIRMANDER: Der holdes et event med 500 konfirmander lørdag 16. marts i Bethesda, hvor alle kirkerne på Amagerbro Provsti deltager og nogle i Amagerland Provsti.

500 konfirmander skal mødes til en anderledes sammenkomst

 

Af Lene Dam Jørgensen

Lørdag 16. marts  holder kirkerne i Amagerbro og Amagerland Provsti et fællesevent for 500 konfirmander fra Amager i Bethesda i København fra henholdsvis kl.  10 til 13 og kl. 14 til 17 .

Fra Amagerbro deltager alle kirker og i Amagerland Provsti er det Kastrup Kirke og Korsvejskirken. Grunden til, at de har iværksat eventet, er for at konfirmander en dag kan komme til at møde andre konfirmander, men også mødes andet sted og prøve en anden læreform end den traditionelle.

For første gang
”Det er første gang, at det holdes. Det er et stort projekt med 500 konfirmander, men vi håber at kunne fortsætte de næste mange år, så der kommer endnu flere konfirmander med. På eventet er der en anden form for indlæring. Planen er at invitere fra alle kirker fremadrettet.”.  siger sognepræst ved Kastrup Kirke, Allan Ivan Kristensen og fortsætter:

I påskens fodspor
”Det hedder i påskens fodspor. Det er et event for konfirmanderne i Amagerbro og dele af Amagerland Provsti. Det hedder i påskens fodspor, fordi konfirmanderne ligesom vi andre går i Jesu fodspor, men vi går også i andres fodspor. Vi er i en verden, hvor mennesker, grupper og strømninger og events sætter fodspor i den enkeltes liv og så skal vi sætte vores egne fodspor også. ”

Formidle påsken
”Hensigten er også at give konfirmanderne en ny måde at formidle det kristne budskab og påskedagene . Vi gør det på denne her måde  – og også brugt mange moderne virkemidler, såsom p3-afspiller, hvor konfirmanderne får en bibelmeditation og en video. Det bliver ifølge Allan Ivan sjovt og spændende, selv om det er et alvorligt emne.”

 

Seneste artikler

Der blev kørt om sjællandsmesterskaberne på Københavns gokartbane på Kraftværksvej. Foto: TorbenStender.

Sjællandsmesterskaber i gokart

I den forgangne weekend summede Københavns gokartbane på Kraftværksvej af aktivitet, da gokartklubben LUG afholdt Sjællandsmesterskaberne i gokart.

Eleverne i 1.g får et velfortjent hvil indenfor til Ørestad Gymnasiums sprogdag.

Sprogdag fylder Byparken

Det var koldt, men angiveligt sjovt og lærerigt, da eleverne fra Ørestad Gymnasium havde utraditionel sprogundervisning i Byparken.

 

Fik du læst?

Badebro på plads

Søvangs helt eget sjak af frivillige brobisser var sidste weekend på hårdt arbejde med at sætte den imponernede 279,1 meter lange badebro.

Læs mere »