Juhu! Det var Vibe der vandt…

HÆDER: Vibe Emilie Roose fra Capoeira Senzala på Amager har vundet DGI Storkøbenhavns ildsjælspris.

Jubel, da Iben vandt prisen

 

Til dagligt er Vibe Emilie Roose en uundværlig del af Capoeira Senzala på Amager. Foreningen holder til i bl.a. Prismen, hvor de ca. 200 medlemmer – primært børn under 12 år – dyrker den brasilianske kampsport.

På DGI Storkøbenhavns årlige generalforsamling forleden modtog Vibe prisen sammen med en stor gruppe medlemmer fra foreningen, der var kommet for at heppe på hende.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Børnene fra klubben står gerne på hovedet for årets prismodtager

DGI’s bestyrelse fremhævede Vibes ihærdige arbejde med capoeira, som hun var med til at bringe til Danmark for snart 25 år siden. Vibe vinder prisen for sit store engagement i capoeira-klubben, hvor hun hver dag skaber vigtige fællesskaber for børn og unge. Capoeira er centreret omkring dans, bevægelse og improvisation, og Vibe skaber trygge rammer for, at klubbens medlemmer kan træne, komme på camps og have masser af sociale oplevelser sammen.

Sikke’ et fællesskab!
“Sikke et fællesskab vi har i caopeira,” sagde Vibe da hun modtog prisen. “Selv om det er langt over sengetid for mange af børnene, så er der et kæmpe engagement. Det er jo fantastisk! Capoeira kan virkelig noget, det er både kampsport, dans, musik, sang og rytmik for de små. Det kan så meget. Og fællesskabet, det er guld værd. Fedt, at I kom for at fejre det!”

(Artiklen fortsætter under billedet)

Amager Judo Skole kunne drage hjem med en lille trøstpræmie

Vibe sørger også for, at foreningen hvert år samler ind til BørneTelefonen. Hun står desuden for den årlige Batizado med gradueringer og besøg af udenlandske capoeira-mestre. Med prisen følger 10.000 kr.

Amager Judo Skole
På generalforsamlingen blev prisen for Årets Idrætsforening 2024 også kåret. Her var den lokale klub Amager Judo Skole nomineret, men blev slået af Trongårdens IF – skolen kunne dog drage hjem med en lille trøstpræmie.

 

Seneste artikler

Kampen mod vandet begynder i år

En ny »etape 0« i strategien for kystsikring skal hjælpe Søvang mod vandet allerede i år. Der vil primært blive fokuseret på at få vandet væk igen.

 
 

Fik du læst?