Sprint rundt i byen

Sjællandsmesterskabet i sprintorientering blev afholdt i den gamle by og på havnen

Det er ikke alle steder i byen, der er lige megen plads at løbe på. Foto: TorbenStender.
Det er ikke alle steder i byen, der er lige megen plads at løbe på. Foto: TorbenStender.

I to timer midt på sidste søndag var der hurtigløbere, der løb på kryds og tværs i Dragørs indre by og havn. Og dannebrogsflagene var oppe – men måske var det mest på grund af befrielsesdagen!

Løbet var sjællandsmeterskabet i sprintorientering, og bag afviklingen af løbet stod Amager Orienteringsklub.

Opdelt i klasser løb løberne ud på forskellige ruter til nogle af de i alt 27 poster, som var placeret rundt omkring i byen og på havnen.

Stævneleder Peter Hofman-Bang fortæller, at der ud over de 250 forhåndstilmeldte løbere i alderen 12–80 år også var 25, som tilmeldte sig på dagen. Dem, som tilmeldte sig på dagen, kunne dog ikke deltage i konkurrencen, men blot løbe med på ruterne for fornøjelsens skyld.

Teksten fortsætter under billedet.

Kortet skal konstant konsulteres for at finde den bedste rute til den næste post.
Kortet skal konstant konsulteres for at finde den bedste rute til den næste post.

Der var efter løbet mange begejstrede udtalelser om et veltilrettelagt løb i den særprægede og charmerende by.

Nogle kendte slet ikke Dragør i forvejen, og en af disse løbere udtalte efter løbet til løbslederen, at hun havde valgt at gå stille og roligt rundt på den samme rute for derved at kunne nyde byen rigtigt.

Som navnet sjællandsmeterskabet siger, kom der løberne fra hele Sjælland og Lolland-Falster, men der deltog også – uden for konkurrence – løbere fra London, Viborg, Odense og Lund.

Som stævnelederen havde antydet inden stævnet, ville nogle af posterne være placeret i private haver. Det udfordrede løberne til at læse kortet korrekt, men det tog de som et ekstra krydderi.

Det holdt heldigvis tørt under selve løbet, så der opstod ikke udfordringer med glatte brosten. Men under medaljeuddelingen kom der en regnbyge, så det blev en kold fornøjelse. I enkelte af de yngste klasser var der ikke deltagere nok til at uddele guld-, sølv- og bronzemedalje, men oppe i de »voksne klasser« var der kamp til stregen om at vinde – med vindertider på 12–15 minutter er det sekunderne, der tæller …

Medaljerne blev overrakt af formanden for Dansk Orienterings Forbunds Østkreds, Torben Seir, godt hjulpet af Rolf Andersen, som er formand for Amager Orienteringsklub.

»Jeg vil gerne fremhæve det gode samarbejde med Dragør Kommune og Havn om planlægningen af mesterskabet – og jeg er specielt glad for, at vi fik lov til at holde snigpremiere på de flotte, nye toiletter ved havnens gæstehus,« lyder det fra Peter Hofman-Bang, som afsluttende ytrede sig om sin glæde over, at Dragør by havde taget så godt imod arrangementet, selv om det forstyrrede byens søndagsfred.

Helt galt kan det dog ikke have været med forstyrrelsen af søndagsfreden. Flere af byens borgere gav nemlig til redaktionens udsendte udtryk for, at de syntes, at det var så fint, at byen også kan bruges til et arrangement som dette.

Og dagen derpå var det hele ryddet væk igen, så Cirkuspladsen kunne stå klar til et indryk af Cirkus Baldoni.

Efter velafsluttet løb er der tid til både hygge og afslapning ved målstregen. Fotos: TorbenStender.
Efter velafsluttet løb er der tid til både hygge og afslapning ved målstregen. Fotos: TorbenStender.
Løberne lægger også vejen forbi havnen.
Løberne lægger også vejen forbi havnen.
Løberne tog ruterne i flere forskellige tempi.
Løberne tog ruterne i flere forskellige tempi.
Et kort med en af ruterne.
Et kort med en af ruterne.
Løberne skulle ikke tage posterne i samme rækkefølge.
Løberne skulle ikke tage posterne i samme rækkefølge.

 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

 
 

Fik du læst?

Københavns Lufthavns rensningsanlæg ved udløbet til Hovedgrøften i Store Magleby. Arkivfoto: TorbenStender.

Lufthavnen vil ikke betale hele PFOS-regningen …

En længe ventet rapport om forurening med PFOS fra lufthavnen viser, at grænseværdierne flere steder bliver overtrådt. Men selvom lufthavnen har lavet store frivillige indsatser mod forureningen, så vil selskabet ikke påtage sig det juridiske ansvar og dermed hele regningen for oprydningen

Læs mere »