Fup og svindel

Det nyeste påhit: Svindel ved at bruge ”et ægte telefonnummer”. Men, der er telefonsvindlere, der har fundet en “ny fidus”.

Af Dines Bogø

Mange afviser i dag opkald fra udlandet eller opkald fra hemmelige telefonnumre. Men svindlerne ringer nu fra danske numre, der ligner telefonnumre man kender. Det kan være telefonnumre som politi eller kommune har.

Men desværre kan svindlerne, der ringer op ændre afsendertelefonnummer. Det kræver lidt værktøj, der nemt kan anskaffes.

Kollage: Kanalblokhus.DK

De typer af svindel kaldes Spoofing. Godt ”dansk ord” for den type af svindel.

Hvis man bliver ringet op fra tlf. 33 14 14 48 er det ikke sikkert, at det er Københavns Politi, der ringer.

Står der 33 66 33 66, kan det være opkald fra Københavns kommune, men det kan også være en telefonsvindler.

Mange offentlige institutioner og større firmaer har konstateret, at deres telefonnummer bliver misbrugt til at narre folk til at oplyse noget om deres VISA/Dankort, pinkoder, cpr.nr. mv. TDC omtaler Spoofingher

Ældre typer svindel

Mange der bevæger sig rundt på sociale medier, oplever af og til, at modtage nogle mærkelige tilbud. Ofte ledsaget af et foto af en yngre ikke-lokal dame, der har sparet penge til tekstiler.

Man skal bare lige sende ”lidt” penge, så vil man modtage eksotiske ydelser!

De tidligere mails, hvor en prinsesse fra Afrika gerne ville i nærkontakt med ens VISA-kort, er nu sjældne.

Falske netsider og misbrug af mailadresse

Men svindlerne kan benytte andre metoder. Man skal altid kigge nøje på en netadresse, som man bliver henvist til. Det er ikke ligegyldigt, f.eks. om man går ind på ”e-boks.dk” eller ”e-box.dk”.

Kan man stole på, det man ser? NEJ! Forleden fik jeg en mail fra ”queen@royalcastle.dk”. Men af indholdet fremgik det tydeligt, at det ikke var Margrethe II, der havde sendt mailen.

I øvrigt bruger majestæten ikke mail eller mobiltelefoner. Det har hun folk til.

Det er nemt at ændre sin afsender på mail, med det rigtige værktøj.

Kan man ikke stoppe den slags snyd med telefonnumre og mailadresser? Jo, men så finder svindlerne på noget nyt.

Sund fornuft er det bedste værktøj til at imødegå svindlerierne. Og en stor portion kritisk sans, når der kommer tilbud, der for gode til at være sande…

 

Seneste artikler

38 børn og unge fra Dragør Kirkes kor akkompagnerer Helen Frank på to numre og er med til at kaste endnu mere magi og følsomhed over aftenens koncert. Foto: TorbenStender.

38 børn og unge fra Dragør sang med Helene Frank

Dragør Kirke var stuvende fuld, da Helene Frank gav koncert onsdag aften, og det hele endte med stående og intens applaus. Også omkring hende på scenen var der fyldt. 38 børn og unge fra kirkekoret akkompagnerede hende på to numre.

Iført waders tjekker Lene Espersen sine egne ruser, og om hun skulle være heldig, at der er fjordrejer i dem. Foto: TorbenStender.

Øverst på cv’et står fritidsfisker

Med en fortid som minister, administrerende direktør og en nutid som bestyrelsesmedlem har tidligere toppolitiker Lene Espersen indtaget adskillige hjørnekontorer. Glasset er dog langtfra tomt, og projekterne står i kø. Derfor søger hun også roen med to ben solidt placeret i Øresund.

 
 

Fik du læst?