Onsdag 29. september er udnævnt til at være Danmarks Nationale Madspildsdag. Fokus er på unge og madspild, og dagen markeres bl.a. i Bella Center i samarbejde med Stop Spild Lokalt som inviterer indenfor.
Kok og restaurantejer Umut Sakarya tilbereder, sammen med kokkeelever fra Hotel- og Restaurantskolen, et nemt og hurtigt måltid af overskudsmad fra detailledet. Elever fra FGU Amager (den forberende grunduddannelse) er inviteret til spisning, og fødevareminister Rasmus Prehn deltager også. Det foregår onsdag 30. september på Hotel Bella Sky i restaurant Basalt.
Det er ikke nyt for hverken Bella Center eller Stop Spild Lokalt at forene kræfterne, når det kommer til bekæmpelse af madspild: Bella Center har
flere gange lagt hus til Stop Spild Lokalts uddelinger af overskudsmad i forbindelse med jul og påske.
Nu er samarbejdshandsken taget op igen, denne gang er konceptet lidt anderledes, for anledningen er Danmarks Nationale Madspildsdag, med unge og bekæmpelse af madspild
som overordnet tema.
Overskudmad
En måde at få målgruppens opmærksomhed kan være at vise hvordan man kan udnytte overskudsmad, i stedet for at nøjes med at tale om det. Stop Spild Lokalt har i dagens
anledning allieret sig med kok; Umut Sakarya som går i køkkenet sammen med kokkeelever, en inviteret klasse fra FGU Amager, og fødevareminister Rasmus Prehn deltager også, som en del af dagens program.
Enormt positivt
Mireille Jakobsen, CSR direktør hos BC Hospitality Group (Bella Center) siger: ”Vi har arbejdet sammen med Stop Spild Lokalt ved flere lejligheder, og det er enormt positivt og bekræftende at se hvilken forskel de gør. Det er så også helt i tråd med vores egne bæredygtighedsprincipper, og bekæmpelse af madspild fylder rigtigt meget i vores virksomhed. Det er kun et ekstra plus at vi kan gå sammen om endnu en god aktivitet, og kan vi ovenikøbet få de unges opmærksomhed, er vi endnu et skridt i den rigtige retning”.
Som juleaften
Rasmus Erichsen, stifter af Stop Spild Lokalt: ”Samarbejde med BC Hospitality Group betyder meget for os, og det er ikke helt tilfældigt. Bæredygtighed er omdrejningspunktet for os begge, og så er logistikken også på plads. Danmarks Nationale Madspildsdag er næsten en slags juleaften for os, jeg glæder mig meget til eventet på Hotel Bella Sky på onsdag, og
håbet er selvfølgelig, at Umut og fødevareministeren kan være med til at inspirere de unge”.