Dragør Golfklub udvider – og alligevel ikke

Den 1. oktober 1987 blev Dragør Golfbane A/S stiftet og to år efter blev golfklubben stiftet. Der blev købt 70 tønder land syd for Kongelunden. Man satsede på en 18-huls bane.

25 års jubilæum omtalt i Golfbladet.

Indvielsen

Den 15. august 1991 blev golfbanen ved Kongelunden indviet. Daværende statsminister Poul Schlütter slog første slag.

Ikke længe efter åbnede restauration Mulligan (af nogen kaldet hul nr. 19).

Det store anlæg er ændret flere gange. Hul nr. 17 er f.eks. blevet ændret og der er foretaget ændringer af drænsystemerne, så banen sjældent bliver lukket på grund af vand.

Tegning af anlægget i 1994.

Udvidelse og alligevel ikke lige nu

Bestyrelsen har udarbejdet planer for udvidelse til et anlæg med 27 huller. Der kunne evt. udvides mod nord eller øst ved Tømmerupvej.

En anden mulighed var udvidelse mod syd, hvor gårdene Rosenlund og Nygård ligger med adresse på Fælledvej ved Skydebanevej. Det drejer sig om et areal på 20.000 kvm.

Angivet med gult, hvor man var tæt på at få lavet aftale om udvidelse af golfbanen. Grundkort fra Dragør Kommune er fra 2001.

Bestyrelsen har forhandlet med Dragør Kommune, Jægersborg Statsskovdistrikt og ejerne af de to omtalte gårde. For få dage siden måtte bestyrelsen skrinlægge planerne, da ejerne alligevel ikke ønskede at sælge på nuværende tidspunkt. Dette er beskrevet i golfklubbens nyeste medlemsblad.

Hvad næste skridt er, må tiden vise. Måske er der andre ændringer i vente på Aflandshage?

Foto fra Golfbladet oktober 2016.
 

Seneste artikler

 

Fik du læst?