Kastaniegårdens Hestepension (fototillæg)

Artikel om Ridehallen på Rytterager 1 ses her <TRYK>

August 1945. Midt på foto ses hangaren med stikvej syd for rullebanen. En flisebelagt vej fører fra hangaren til Sydstrandens Fremmes vandværk på Strandvænget 37. Øst for hangaren ses to felthangarer (tresidet jordanlæg med camouflagenet). (Foto: Det Kgl. Bibliotek).
Rytterager. Tyske anlæg indtegnet på nyere kort. Den sydligste felthangar var opført af tilkørt jord. Udjævnet i 1946, men i dag ses en mindre bakke på Hartkornsvej på det sted. Ud for Rytterager 64 lå der anlæg med projektør, mandskabsrum med ammunition og et generatoranlæg. Tyskerne ville ikke lytte til de lokale gartnere om placering af markdræn. De gravede bare og deres generatoranlæg blev ødelagt af vand, så de måtte have strøm fra lysnettet.
Indkørsel til hangaren foregik fra sydsiden, hvor de store skydeporte var. Portene blev fjernet i 1972 og erstattet af en mindre port i nordsiden. Indkørsel blev samtidig ændret til nordside. (Foto: Det Kgl. Bibliotek).
28. oktober 1972 kunne borgmester Albert C. Svendsen (1924-1998) til hest indvie den nye kommunale ridehal ”Maglebyhallen”. Øst for hallen ses store jordbunker. Jord er fra et nyanlagt bassin til opsamling af vand fra skybrud. Desuden har man fjernet de jordvolde, der lå på tre sider af hangaren.
December 1972. Der er givet byggetilladelser i Byplan 2, men Hartkornsvej er ikke færdiganlagt. Man kommer til området via Jægervej (Den kvarte Lagkage), Skippervænget og Betonvejen fra Møllevej. Tavlen stod på Englandsvej i Store Magleby. Udstykningen ved Ridehallen skulle egentlig have heddet noget med Ulspil efter ejeren på Marienlyst i 1700-tallet. Men nu havde man fået en ridehal, så vejnavnet Ulspilsager blev skubbet til næste område, som familien Ulspil, kun havde ejet en brøkdel af.(Foto: Dines Bogø).
Maj 1973. Marchen Clausen står på vestsiden af Ridehallen. De store skydeporte på sydsiden af hallen er væk. Til højre ses Hartkornsvej, der stoppede ved Rytterager. Man ville vente med at videreføre Hartkornsvej til man kunne byggemodne (Byplan 6) på markerne op mod den senere anlagte Halvejen. Da man måtte opgive dette blev Hartkornsvej forlænget i 1979 og Halvejen anlagt. (Foto: Jørgen Balslev Clausen).
November 2014 og juni 2018. Hallen er blevet renoveret flere gange med respekt for den historiske oprindelse. (Foto: Dines Bogø).
21. juni 2018. På hestepensionen ”Kastaniegården” har man pensionærer i flere størrelser. (Foto: Dines Bogø).
3. august 2005. På sydsiden af hangaren ser man de skinner, der bar de store porte.(Foto: Jørn Junker).
Maj 1945. Luftwaffe havde bygget en tilsvarende hangar som Rytterager 1 ved nuværende P-plads, Nordstrandskolen, Hartkornsvej 30. Bemærk porte og ophæng på sydsiden. Denne hangar forsvandt i efteråret 1945 under endnu uopklarede omstændigheder. (Arkiv: Jørgen Wieder).
6. december 2014. Hallen hedder stadig ”Maglebyhallen”. (Foto: Dines Bogø).
 

Seneste artikler

38 børn og unge fra Dragør Kirkes kor akkompagnerer Helen Frank på to numre og er med til at kaste endnu mere magi og følsomhed over aftenens koncert. Foto: TorbenStender.

38 børn og unge fra Dragør sang med Helene Frank

Dragør Kirke var stuvende fuld, da Helene Frank gav koncert onsdag aften, og det hele endte med stående og intens applaus. Også omkring hende på scenen var der fyldt. 38 børn og unge fra kirkekoret akkompagnerede hende på to numre.

Iført waders tjekker Lene Espersen sine egne ruser, og om hun skulle være heldig, at der er fjordrejer i dem. Foto: TorbenStender.

Øverst på cv’et står fritidsfisker

Med en fortid som minister, administrerende direktør og en nutid som bestyrelsesmedlem har tidligere toppolitiker Lene Espersen indtaget adskillige hjørnekontorer. Glasset er dog langtfra tomt, og projekterne står i kø. Derfor søger hun også roen med to ben solidt placeret i Øresund.

 
 

Fik du læst?