Ugens tip : Dragør Vinen

En appassimento Rosso lavet på druerne 50% negroamaro, 20% merlot, 10% primitivo og 10% malvasia. Appassimento betyder at man lader druerne tørre mere ud inden de høstet for at tage vandet ud af druerne. Det medfører højere sukkerindhold og derved højere alkohol procent. Hele 14,5%. Dybrød intens farve, kraftig bouquet af skov og brombær. Vinen er købt for 79,95 kr i Føtex.

Dette var fakta. Hvad synes jeg så??!

Mange har pr definition bare ved synet af etiketten straks en forudindtaget stilling om det nu også er noget. En italiensk vin med en etikette hvorpå der står Dragør. Det kan umuligt være godt. Men hvorfor dog ikke. Dem der har lavet vinen har jo ikke udvalgt en eller anden skodvin, klistret en etikette på og tænkt. Det går nok. Nej. Forbrugeren idag er langt mere bevidst om vin og var vinen ikke drikbar så stoppede det salg nok ret hurtigt. Det samme gør sig i for sig også gældende med “Husets vin” på div. cafeer og restauranter.

Bevares. Det er aldrig top klasse vin men en cafe eller restaurant vil jo altid gerne have at kunden går derfra med en god oplevelse og en intention om at komme igen Så det kan i mange tilfælde være en ganske udemærket vin. Ligesom det er tilfældet med denne vin. Bestemt anbefalelsesværdigt med god balance af tanniner og sulfitter. Bliver klart bedre af at stå en time før servering.

Der står serverings temperatur ml 16-17 grader celcius. Jeg foretrækker altid et par grader mere da jeg synes det gør vine mere afrundet og bløde. God fornøjelse og også en god gaveidé.

Kh

Jean-Yves

 

Seneste artikler

1. B har sammen med 4.000 andre unge slået lejr på Bornholm. Foto: Tårnby Gymnasium & HF.

Folkemøde og folkefest

1. B fra Tårnby Gymnasium & HF deltog i Folkemødet på Bornholm, hvor demokrati og dialog var i fokus. Eleverne fik her, ud over muligheden for selv at lytte til og deltage i debatter, chancen for at møde politikere ansigt til ansigt.

 
 

Fik du læst?