De sejlende turister vil strømme til Dragør!

Krydstogtturisterne vrimler til Danmark. I år ventes mere end 1,1 million skibsturister til Danmark.

Langt hovedparten af krydstogtskibene anløber Københavns havn og dermed vil Dragør med stor sandsynlighed opleve markant vækst i antallet af besøgende på dagsvisit fra krydstogtskibene.

De nye tal kommer fra Copenhagen Cruise Network (CCN), der er en afdeling forankret i Wonderful Copenhagen.

Dragør og søfarten

Det er ikke noget nyt at vi i Dragør altid har slået mønt på søfarten. Dragør var i 1700- og 1800-tallet én af Danmarks største søfartsbyer. I flere hundrede år levede stort set alle i byen på én eller anden måde af søfarten og de maritime erhverv.

Dragør kan meget vel få glæde af den øgede turisme som kommer sejlende til landet. Hvis tallene fra CCN holder stik og med øje for den stigning der har været i besøgende fra krydstogtskibene i København til Dragør i de senere år.

Er Dragør klar til at modtage de mange nye turister

DragørNyheder.dk har spurgt Erhvervs- og Turistchef i Dragør Claus Rex

”På den helt lavpraktiske side, så forsøger vi sammen med havnen lige nu at finde en løsning, således at manglen på toiletter på især havnen løses i denne sæson. Vi opsætter også nye kort i alle byens kortstandere, og vi kommer til at skilte til ”turismerelevante” steder, således at gæster ledes op i byen.

Vi har arbejdet meget med turistrådets folder, så der ikke mindst er kommet et mere brugbart kort i, og så er vi også i færd med at lave en engelsk version af turismehjemmesiden, ligesom museet og vi har lavet foldere på kinesisk.

Busholdepladsen blev anlagt for tre år siden, og selv om der i sæsonen til tider er tryk på, så fungerer den. Når havneudviklingen går ind i sit næste trin vil området helt sikkert også blive mere attraktivt.

Vi har en udfordring med bus-turisterne, i og med at de fylder meget, men tager begrænset med varer med sig hjem. Man skal huske, at krydstogtsgæsterne har besøgt Skandinaviens store byer, og dermed har haft mange muligheder for shopping. Det kan være svært for os at konkurrere med, så fokus er meget på de helt lokale specialiteter, som kun kan købes her hos os. Laura Ella og Barbara Maria gør sig f.eks. i fine udgaver af gæs og på turistkontoret har de frivillige samlet frø fra stokroserne med forskellige farver. Det er ikke store og dyre varer vi sælger, og når vi ser på døgnforbrug, så vurderer jeg, at det største potentiale vil være at få dem til at spise noget mere.

Sven Ole Rosenkilde og Pakhuset er meget relevante aktører, fordi de faktisk har en aftale med cruiseoperatørerne og er dem, der træffer aftale om hvem der kommer, og hvornår de er her. Vi har haft et stort ønske om at få dem til at blive i byen i lidt længere tid, og det er Sven Ole faktisk lykkedes med” skriver Claus Rex til DragørNyheder.dk

 

Spiser ombord på Krydstogtskibene

Krydstogtgæster spiser sædvanligvis ombord på skibene, så ofte er det is, kaffe, let frokost og selvfølgelig souvenirs m.v. de køber.

Det må tilsigtes, at de erhvervsdrivende i Dragør kan gøre et indhug i turisternes ”feriepenge”. En krydstogtsturist i Dragør skal helst købe mad og drikke, souvenirs og måske lidt sommertøj m.v. Det skal være en oplevelse for dem at handle i Dragør, og besøget skal efterlade turisterne med en vidunderlig oplevelse – gerne med ønsket om, at komme tilbage og overnatte.

I fremtiden vil turismen være en vigtig i faktor i Dragørs økonomi, så vi skal være dygtige til at sælge varen og gøre det attraktivt at besøge byen.

 

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?

1. B har sammen med 4.000 andre unge slået lejr på Bornholm. Foto: Tårnby Gymnasium & HF.

Folkemøde og folkefest

1. B fra Tårnby Gymnasium & HF deltog i Folkemødet på Bornholm, hvor demokrati og dialog var i fokus. Eleverne fik her, ud over muligheden for selv at lytte til og deltage i debatter, chancen for at møde politikere ansigt til ansigt.

Læs mere »