Du kan nå det endnu! – Fastelavn på Amagermuseet

Det sidste store fastelavnsarrangement finder sted i dag i Store Magleby. Hvis du ikke fik set tøndeslagning i weekenden eller hvis du har ferie med børnene, så er festlighederne i Store Magleby bestemt et besøg værd.

Kl. 16 forventes det at rytterne begynder den traditionsrige tøndeslagning på hesteryg.

Arrangør: Museum Amager
Sted: Amagermuseet, Hovedgaden, 2791 Dragør
Dato: 12. februar 2018
Fra: 13:30
Til: 18:00

Mandag den 12. februar kan du opleve det traditionsrige fastelavnsridt på Hovedgaden foran Amagermuseet.
I St. Magleby er fastelavn en særlig højtid, hvor 20-30 af byens mænd ifører sig høj hat, hvid skjorte og sorte broderede veste. Hesten er fint pynt til lejligheden med blå, røde og hvide bånd, og seletøjet er pyntet med snekker. Rytterne samles om morgenen ved Borgerforeningen, hvorefter de med musikvogn og fane i spidsen rider rundt på visitter. Hvert sted bydes rytterne på varm punch. Rytterne kvitterer med skålsang med ønske om, at det må gå værtsparret godt i fremtiden.
Klokken 16 mødes rytterne til dagens højdepunkt på Hovedgaden, hvor selve tøndeslagningen finder sted. Der er fart over feltet, når rytterne skal forsøge af slå tønden helt ned. Når det sidste bræt er slået ned, kåres årets tøndekonge med krans og skålsang på gårdspladsen på Amagermuseet.
I caféen sælges der lune æbleskiver og varm punch med Amagerrom.
Amagermuseet er åbent kl. 13.30 til 18. Der er gratis entré.

Seneste artikler

 

Fik du læst?