Friske grønne asparges

Sæsonen for asparges er i fuld gang. Den begynder i slutningen af april og slutter omkring Sankt Hans. Så det er en kort sæson, hvis du foretrækker de danske af slagsen.

 

Friske grønne asparges.

Grønne asparges har et højt indhold af fibre og vitaminer. De er derfor både gode for fordøjelsen og hjælper samtidig med til et godt immunforsvar.

De friske grønne asparges kan bruges som snack f.eks. sammen med grøntsagsstænger af gulerod, agurk og peberfrugt. Du kan også prøve at bruge dem rå i salater f.eks. sammen med friske jordbær, spæde salatblade, agurk og lidt fetaost. Når de spises rå, smager de lidt som ærtebælg.

Grøntsagsstænger med kold peberfrugtsauce

Men foretrækker du dem tilberedt, kan de både grilles, dampes eller steges i smør og serveres som tilbehør til aftensmaden. Eller hvad med asparges svøbt i bacon eller parmaskinke? Det er også lækkert. Tarteletter med høns i asparges hæves til et andet niveau, hvis de hvide asparges (fra dåse) kombineres med friske grønne asparges. Det er helt klart værd at prøve.

Om sommeren serverer jeg ofte grønne asparges som forret, imens vi venter på, at grillen bliver varm.

Grønne asparges med olie-/eddikedressing med hårdkogte æg. Tryk på billedet for at få opskriften.

Måske kender du grønne asparges svøbt i bacon som tilbehør til aftensmaden, men hvad med at servere dem sammen med scrambled eggs til morgenmad. Jeg tør næsten godt at love, at det vil føles som den helt rigtige start på dagen.

Asparges svøbt i bacon med scrambled eggs. Tryk på billedet for opskrift.

Broccoliasparges er en mellemting mellem broccoli og grønne asparges. Har du prøvet dem? Jeg er personligt ret glad for den fine grøntsag.

Broccoliasparges.

Hvis du oplever, at din urin lugter grimt, efter du har spist asparges, er det fordi, at asparges indeholder svovlholdige asparagussyre. Når den nedbrydes, udskilles svovlholdige forbindelser, som får urinen til at lugte. Så bliv ikke forskrækket, hvis der lugter spøjst, når du har besøgt toilettet efter at have spist asparges.

Du er meget velkommen til at følge min Facebook side, hvor jeg flere gange om ugen kommer med ideer og inspiration til sund mad med fokus på den gode smag.

Du ønskes en rigtig god uge med masser af madglæde.

Mette Forman
Madblogger
www.dethandlermestommad.dk

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?

1. B har sammen med 4.000 andre unge slået lejr på Bornholm. Foto: Tårnby Gymnasium & HF.

Folkemøde og folkefest

1. B fra Tårnby Gymnasium & HF deltog i Folkemødet på Bornholm, hvor demokrati og dialog var i fokus. Eleverne fik her, ud over muligheden for selv at lytte til og deltage i debatter, chancen for at møde politikere ansigt til ansigt.

Læs mere »