Dragør med i kampen om at blive Danmarks Friluftskommune

Friluftsrådet udpeger hvert år Danmarks Friluftskommune – en kommune, der gør en helt særlig indsats for friluftslivet. I år er temaet “Friluftsliv for børn og unge”. Dragør er med i opløbet. Se her hvilke kommuner, der også er med i opløbet.

Pressemeddelelse fra Friluftsrådet:

Nyborg, Sønderborg, Dragør, Frederikshavn, Viborg og Esbjerg. Det er de seks kommuner, der er er med i feltet, når Danmarks Friluftskommune 2018 skal udpeges. Og i år er der særligt fokus på at skabe aktiviteter og tiltag for børn og unge, når den rette kommune skal vælges.

– Det er vigtigt, at alle børn og unge kender naturen og de muligheder der er for t udfolde sig. De skal have viden om, forståelse for og oplevelser med natur og friluftsliv. Friluftsliv er for børn og unge en mulighed for et aktivt liv, der øger sundhed og trivsel. Det introducerer børnene og de unge til foreningslivet og styrker deres læring og udvikling, samtidig med at de udvikler et forhold til naturen, siger Thomas Bach, der er formand for juryen og medlem af Friluftsrådets bestyrelse.

– Børn og unge skal simpelthen møde friluftslivet i alle de sammenhænge, de befinder sig i: i dagtilbud, skole, med familie, blandt venner, i medier og i fritidslivet, siger siger Thomas Bach.

Børn og unge skal altså have oplevelser i naturen, der udvikler og udfordrer dem. Men hvilken kommune er bedst til at inspirere børn og unge til friluftsliv og sikre, at de møder friluftslivet i deres dagligdag i både skole, institutioner, familie- og fritidsliv? Det er netop dette spørgsmål, som årets konkurrencen skal belyse.

For at kunne være med, har kommunerne skullet indsende en ansøgning, hvor de beskriver de friluftsinitiativer, de har og vil udvikle for børn og unge. Vinderen af Danmarks Friluftskommune 2018 modtager skilte til opsætning ved kommunegrænsen og sparring fra Friluftsrådet i forhold til markedsføring og events. Sidste år var Danmarks Friluftskommune Silkeborg Kommune.

Danmarks Friluftskommune 2018 bliver kåret i begyndelsen af september.

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?

1. B har sammen med 4.000 andre unge slået lejr på Bornholm. Foto: Tårnby Gymnasium & HF.

Folkemøde og folkefest

1. B fra Tårnby Gymnasium & HF deltog i Folkemødet på Bornholm, hvor demokrati og dialog var i fokus. Eleverne fik her, ud over muligheden for selv at lytte til og deltage i debatter, chancen for at møde politikere ansigt til ansigt.

Læs mere »