Rødspættefileter med spidskålssalat

Her i den skønne sommervarme er det rart med lidt lettere middagsretter, der ikke ligger tungt i maven. Det er også rart, hvis kræfterne kan lægges andre steder end i køkkenet – f.eks. nyde udelivet.

Her er det sesamstegte rødspættefileter. Tryk på billedet for at få opskriften.

I en travl hverdag kan det være godt med inspiration til aftensmad, der er hurtigt tilberedt. Og det er lige hvad ugens madtip giver et bud på – en middagsret der er tilberedt på 30 minutter med sæsonens råvarer, som er let, sund og smager dejlig.

Det er sæson for rødspætte, og her kan du fange opskriften på rødspættefilet, der er paneret i sesam i stedet for den traditionelle rasp. Når sesam ristes/steges, får de en nøddeagtig smag. Som tilbehør er det en let salat med spidskål, friske abrikoser og avocado. De små fine danske spidskål er også i sæson nu, og det er de friske abrikoser også. De er dog ikke danske. Abrikos giver salaten et friskt og sommerlidt pift, og avocado tilfører salaten fedme.

Her er det spidskålssalat med avocado og abrikos. Tryk på billedet for at få opskriften.

Hverdagsmad af ingredienser, der er nemme at få fat i, som er sunde og i sæson! Rigtig god appetit!

Opskrifterne får du herunder:

Klik her for at få opskriften på sesamstegte rædspættefileter

Klik her for at få påskriften på spidskålsalat med avocado og abrikos

Du ønskes en rigtig god uge med masser af madglæde.

Mette Forman
Madblogger
www.dethandlermestommad.dk

Hvis du liker min Facebook-side vil du flere gange om ugen modtage inspiration til sunde opskrifter, der tager udgangspunkt i årstidens råvarer. Du kan også følge min min madblog på Instagram eller gå på opdagelse i mit madunivers på www.dethandlermestommad.dk

Du kan altid finde inspiration til flere nemme og lækre retter under Mad & Drikke hvor jeg hver uge bringer nye tips.

Følg også med på: Facebook     Pinterest     Instagram

 

Seneste artikler

1. B har sammen med 4.000 andre unge slået lejr på Bornholm. Foto: Tårnby Gymnasium & HF.

Folkemøde og folkefest

1. B fra Tårnby Gymnasium & HF deltog i Folkemødet på Bornholm, hvor demokrati og dialog var i fokus. Eleverne fik her, ud over muligheden for selv at lytte til og deltage i debatter, chancen for at møde politikere ansigt til ansigt.

Lokal farvehandel på museum

En ny fotoudstilling sætter fokus på helt særlige butikker. Dragør Nyt har talt med en af skaberne, der forklarer, hvorfor en helt speciel Dragør-butik er med.

 
 

Fik du læst?

DMI advarer om risiko for skybrud. Arkivfoto: TorbenStender.

Risiko for skybrud i hovedstadsområdet

DMI har udsendt en varsel om lokale skybrud i hovedstadsområdet fra fredag den 12. juli kl. 20.00 til lørdag den 13. juli kl. 20.00. HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, advarer om potentielle oversvømmelser og opfordrer til ekstra forsigtighed. Ifølge DMI’s prognoser kan kraftige regnskyl medføre alvorlige oversvømmelser, som især kan ramme veje.

Læs mere »