Her i den skønne sommervarme er det rart med lidt lettere middagsretter, der ikke ligger tungt i maven. Det er også rart, hvis kræfterne kan lægges andre steder end i køkkenet – f.eks. nyde udelivet.
I en travl hverdag kan det være godt med inspiration til aftensmad, der er hurtigt tilberedt. Og det er lige hvad ugens madtip giver et bud på – en middagsret der er tilberedt på 30 minutter med sæsonens råvarer, som er let, sund og smager dejlig.
Det er sæson for rødspætte, og her kan du fange opskriften på rødspættefilet, der er paneret i sesam i stedet for den traditionelle rasp. Når sesam ristes/steges, får de en nøddeagtig smag. Som tilbehør er det en let salat med spidskål, friske abrikoser og avocado. De små fine danske spidskål er også i sæson nu, og det er de friske abrikoser også. De er dog ikke danske. Abrikos giver salaten et friskt og sommerlidt pift, og avocado tilfører salaten fedme.
Hverdagsmad af ingredienser, der er nemme at få fat i, som er sunde og i sæson! Rigtig god appetit!
Opskrifterne får du herunder:
Klik her for at få opskriften på sesamstegte rædspættefileter
Klik her for at få påskriften på spidskålsalat med avocado og abrikos
Du ønskes en rigtig god uge med masser af madglæde.
Mette Forman
Madblogger
www.dethandlermestommad.dk
Hvis du liker min Facebook-side vil du flere gange om ugen modtage inspiration til sunde opskrifter, der tager udgangspunkt i årstidens råvarer. Du kan også følge min min madblog på Instagram eller gå på opdagelse i mit madunivers på www.dethandlermestommad.dk
Du kan altid finde inspiration til flere nemme og lækre retter under Mad & Drikke hvor jeg hver uge bringer nye tips.