Sommersnak med Peter Læssøe

Peter Læssøe fra Liste T havde sagt ja, til et frokostmøde med Dines Bogø, på Cafe Espersen – en varm mandag i juli. Peter Læssøe er medlem af Kommunalbestyrelsen i Dragør, 2. viceborgmester, sidder i Økonomiudvalget og Social- og Sundhedsudvalget samt en række andre udvalg (se sidst i artiklen).

Peter Læssøe er født 1960 i Kastrup. Har senere boet i Tårnby, Sundby og Frederiksberg inden han i 1997 flyttede til Dragør. Peter Læssøe er uddannet el-ingeniør og økonom og i mere end 30 år frivillig idræts-leder. Gift med Line og har en datter på 17 år og en søn på 20 år.

Peter Læssøe har ved de sidste to kommunalvalg været borgmesterkandidat for Liste T og har begge gange fået ca. 10% af de afgivne stemmer, som personlige stemmer.

Peter Læssøe. Sommersnak om lidt af hvert på Cafe Espersen 16. juli 2018. Foto: Dines Bogø

Af Dines Bogø

Sommersnak på Café Espersen

På spørgsmål om, hvordan Liste T adskiller sig fra de øvrige partier i Dragør er svaret:

”Vi er ikke afhængige af landspolitik. Vi fokuserer udelukkende på det, der påvirker borgerne i Dragør. Selv om de øvrige partier siger, at de har indflydelse i Regionen og på Christiansborg, viser erfaringen, at det ikke er tilfældet.

Hvad mener du om projekt med førerløse busser mellem Dragør og Kbh. Lufthavn?

”Spændende projekt, men det går for langsomt. Lige nu og her burde man sammen med CPH og Tårnby Kommune få aktiveret den afsatte tracé på østsiden af Kystvejen. Tårnby kommune er netop nu i gang med lokalplaner for dette erhvervsområde. Så det er nu vi måske kan påvirke mulighederne for at forbedre den kollektive trafik på Kystvejen”.

Hvordan sikrer I jer, at nye kandidater, der opstiller for partiet, har den rigtige holdning?

”Det er meget enkelt; vi beder kandidaten læse vores udførlige program. Ingen andre partier i Dragør har et mere udførligt og gennemarbejdet program. Er kandidaten enig er den side af sagen i orden. Og særligt drøfter vi de ting, hvor kandidaten er i tvivl. Det er vigtigt for begge parter, at man danner nogle fælles forventninger til hinanden”.

For snart mange år siden lykkedes det Liste T er blive betragtet som det grønne parti, der også ville bevare det historiske.

”Jeg må erkende, at de øvrige partier også slår på, at de vil bevare, men ikke alle efterlever det udsagn. Derfor er det jo dejligt, at alle partier i Dragør støtter ansøgningen om at komme på Unesco’s kulturarvsliste og at det lykkedes, at blive udvalgt af Kulturministeren til at komme på den danske tentativliste”.

Det tog noget tid også denne gang i 2017, at forhandle om borgmesterpost og de udvalgsposter, der er godt aflønnede. Er det rigtigt, at I på et tidspunkt pegede på Morten Dreyer fra DF som borgmester?

”Ja – det er korrekt. Til allersidst i processen var Morten i spil. Vi syntes, at den meget smalle konstituering var uhensigtsmæssig”.

I har fået et nyt navn i Kommunalbestyrelsen. Har det haft betydning, at hun var optaget af ”Skolesagen”?

”Ja – helt sikkert. Ann Harnek er en styrke for Liste T på flere måder. Hun er meget vidende om særligt institutioner og skoler. Derudover har hun hurtigt opnået et rigtig godt forhold til alle medlemmer af kommunalbestyrelsen. Og det er til gavn for både Liste T og for hele kommunalbestyrelsen”.

I opstiller ikke mere på ”partiliste”, men har nu som alle andre undtagen et parti, ”sideordnet opstilling”?

”Ja – for ca. 5-6 år siden syntes vi, at sideordnet opstilling var den rigtige måde at opstille på. Og det har vi så haft som princip ved de sidste to kommunalvalg. Jeg har altid været fortaler for, at alle opstillede skal have lige muligheder”.

Er der fløje i partiet – højre, midt, venstre?

”Nej – egentlig ikke. Det er fortsat sådan, at i Liste T skal man argumentere for sine meninger – og ønsker man at ændre på den vedtagne politik, så er der en proces for, hvordan det foregår. Eller som afdøde Axel Lange sagde: Vi er ikke højreorienterede eller venstreorienterede, men velorienterede”.

Jeres partiformand skrev et indlæg, hvor hun henviser til, at Dragør har modtaget folk med en anden kulturel baggrund siden Middelalderen. Det skal afspejle sig i konkret politik, skrev hun. Du har tidligere selv nævnt, at Danmark skal modtage 500 kvoteflygtninge årligt. I ville hellere købe villaer end leje eller opstille pavilloner?

”Det min partiformand henviser til er selvfølgelig, at den danske konge tilbage i 1500-tallet inviterede nederlandske bønder til Dragør – og at det førte til noget vi er glade for i dag. Det med de 500 kvoteflygtninge er en personlig kommentar. Liste T er jo en lokalpolitisk forening og vi diskuterer ikke, hvad Danmark landspolitisk skal gøre for så vidt angår flygtninge. Og ja – vi har flere gange bevist, at det at leje en villa er meget billigere og bedre end at have kønsløse containere stående ved Hollænderhallen”.

Er der særlige punkter du vil fremhæve nu, hvor det er uden for valgkampen?

”Vi bør sætte fokus på skolerne, ældre og handicappede, effektiv forbindelse til metroen i lufthavnen, turisme, sikring af kysten”.

Ind imellem blev der også tid til lidt historisk hyggesnak om færgerne, lodstårnet, badeanstalter, den gl. bydel, valgkampe og Dragørborgere, der har betydet noget for byen i nyere tid.

Peter Læssøe gav udtryk for, at der var mange emner eller uddybninger til næste møde. Måske kunne man forestille sig, at der kom udsagn om: Hvorfor borede du ikke mere i det og det…?

Peter Læssøe (T), 2. viceborgmester

Økonomiudvalget, Social- og Sundhedsudvalget, Folkeoplysningsudvalget, Handicaprådet, KL-delegeret, Valgbestyrelsen for kommunale valg, Idrætshallernes brugerråd, Brugerråd for skovarealerne på Amager, Forældrebestyrelsen i Sølyst, Ungdomsskolebestyrelsen.

 

Seneste artikler

1. B har sammen med 4.000 andre unge slået lejr på Bornholm. Foto: Tårnby Gymnasium & HF.

Folkemøde og folkefest

1. B fra Tårnby Gymnasium & HF deltog i Folkemødet på Bornholm, hvor demokrati og dialog var i fokus. Eleverne fik her, ud over muligheden for selv at lytte til og deltage i debatter, chancen for at møde politikere ansigt til ansigt.

Lokal farvehandel på museum

En ny fotoudstilling sætter fokus på helt særlige butikker. Dragør Nyt har talt med en af skaberne, der forklarer, hvorfor en helt speciel Dragør-butik er med.

 
 

Fik du læst?

DMI advarer om risiko for skybrud. Arkivfoto: TorbenStender.

Risiko for skybrud i hovedstadsområdet

DMI har udsendt en varsel om lokale skybrud i hovedstadsområdet fra fredag den 12. juli kl. 20.00 til lørdag den 13. juli kl. 20.00. HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, advarer om potentielle oversvømmelser og opfordrer til ekstra forsigtighed. Ifølge DMI’s prognoser kan kraftige regnskyl medføre alvorlige oversvømmelser, som især kan ramme veje.

Læs mere »