Grillet porchetta med mørbrad, tomat og krydderurter

Er du klar over, hvor nemt det er at grille en porchetta? Forleden dag afprøvede jeg den italienske spise og blev ret overrasket over, hvor nemt det var at få et perfekt resultat.

Porchetta er en italiensk ret, som kan sammenlignes lidt med den danske rullesteg. Et svineslag krydres godt med italienske urter, og i den her variation rulles det om en hel svinemørbrad. Stegen grilles på rotisseri i 3 timer, og resultatet er en super mør porchetta med sprød svær.

Fordi rullestegen står og snurrer ligeså stille og roligt i flere timer, er det perfekt gæstemad. Imens den står og hygger sig under grill-låget, kan du enten hygge dig med gæsterne, eller du kan bruge tiden på andre gøremål – f.eks. tilbehøret og desserten.

Og smagen… den kan der ikke sættes en finger på. De lækre italienske urter går så fint sammen med det grillede svinekød. Ved at komme en hel mørbrad i midten, bliver porchettaen mindre fed, og der er kød til mange.

Her ser du porchettaen snurre rundt på grillen næsten klar til at blive serveret.

Tryk på billedet for at få opskriften på grillet porchetta med mørbrad, tomat og krydderurter.

Her ser du den smukke porchetta fyldt med lækkerier blive skåret for klar til at blive “indtaget”. Jeg serverede grillede portobello fyldt med gedeost og frisk rosmarin og en lækker og simpel tomatsalat med balsamico som tilbehør til den italienske rullesteg.

For at kunne servere den italienske specialitet kræver det en grill med termometer og et rotisseri.

Du skal være velkommen til at tjekke de mange opskrifter ud, der ligger på min hjemmeside www.dethandlermestommad.dk. Du skal også være velkommen til at følge mig på Facebook, hvor jeg flere gange om ugen giver forslag til retter med sæsonens råvarer.

Du ønskes en rigtig god uge med masser af madglæde.

Mette Forman
Madblogger
www.dethandlermestommad.dk

 

Seneste artikler

1. B har sammen med 4.000 andre unge slået lejr på Bornholm. Foto: Tårnby Gymnasium & HF.

Folkemøde og folkefest

1. B fra Tårnby Gymnasium & HF deltog i Folkemødet på Bornholm, hvor demokrati og dialog var i fokus. Eleverne fik her, ud over muligheden for selv at lytte til og deltage i debatter, chancen for at møde politikere ansigt til ansigt.

Lokal farvehandel på museum

En ny fotoudstilling sætter fokus på helt særlige butikker. Dragør Nyt har talt med en af skaberne, der forklarer, hvorfor en helt speciel Dragør-butik er med.

 
 

Fik du læst?

DMI advarer om risiko for skybrud. Arkivfoto: TorbenStender.

Risiko for skybrud i hovedstadsområdet

DMI har udsendt en varsel om lokale skybrud i hovedstadsområdet fra fredag den 12. juli kl. 20.00 til lørdag den 13. juli kl. 20.00. HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, advarer om potentielle oversvømmelser og opfordrer til ekstra forsigtighed. Ifølge DMI’s prognoser kan kraftige regnskyl medføre alvorlige oversvømmelser, som især kan ramme veje.

Læs mere »