Vejrskift: DMI varsler uvejr med mulighed for skybrud

Efter sommerens solrige og regnfattige vejr, udsender DMI nu varsling med risiko for storm og kraftig regn, lokalt med mulighed for skybrud og vindstød op mod 20 m/s. Temperaturen dykker og den kommende uge vil byde på mere ustadigt sommervejr inden vi igen fra lørdag den 18. august vender tilbage til tørt og solrigt sommervejr.

Kilde:DMI
Kilde: DMI

Det er stormen Johannes der i morgen rammer den jyske vestkyst og bevæger sig ind over landet og bringer regn, storm og kraftige vindstød med sig. Den østlige del af landet kan få mere vand end vind ifølge DMI´s målinger.

Kilde: DMI

DMI risiko for kraftig regn og skybrud.

Udsendt 9. august 2018 14:35

Gyldig fra 9. august 2018 21:00. Gyldig til 10. august 2018 00:00

Vest- og Sydsjælland samt Lolland-Falster, Fyn, København og Nordsjælland, Syd- og Sønderjylland, Odder, Trekant området, Samsø, Horsens og Hedensted

Der er risiko for kraftig regn, der kan stedvis falde mellem 25 og 35 mm på 6 timer og desuden risiko for lokale skybrud med mere end 15 mm på 30 min

Kraftig regn og skybrud medfører fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner og i viadukter (akvaplaning), nedsat sigtbarhed.

Kilde: DMI

 

Seneste artikler

1. B har sammen med 4.000 andre unge slået lejr på Bornholm. Foto: Tårnby Gymnasium & HF.

Folkemøde og folkefest

1. B fra Tårnby Gymnasium & HF deltog i Folkemødet på Bornholm, hvor demokrati og dialog var i fokus. Eleverne fik her, ud over muligheden for selv at lytte til og deltage i debatter, chancen for at møde politikere ansigt til ansigt.

Lokal farvehandel på museum

En ny fotoudstilling sætter fokus på helt særlige butikker. Dragør Nyt har talt med en af skaberne, der forklarer, hvorfor en helt speciel Dragør-butik er med.

 
 

Fik du læst?

DMI advarer om risiko for skybrud. Arkivfoto: TorbenStender.

Risiko for skybrud i hovedstadsområdet

DMI har udsendt en varsel om lokale skybrud i hovedstadsområdet fra fredag den 12. juli kl. 20.00 til lørdag den 13. juli kl. 20.00. HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, advarer om potentielle oversvømmelser og opfordrer til ekstra forsigtighed. Ifølge DMI’s prognoser kan kraftige regnskyl medføre alvorlige oversvømmelser, som især kan ramme veje.

Læs mere »