Vejrskift: DMI varsler uvejr med mulighed for skybrud

Efter sommerens solrige og regnfattige vejr, udsender DMI nu varsling med risiko for storm og kraftig regn, lokalt med mulighed for skybrud og vindstød op mod 20 m/s. Temperaturen dykker og den kommende uge vil byde på mere ustadigt sommervejr inden vi igen fra lørdag den 18. august vender tilbage til tørt og solrigt sommervejr.

Kilde:DMI
Kilde: DMI

Det er stormen Johannes der i morgen rammer den jyske vestkyst og bevæger sig ind over landet og bringer regn, storm og kraftige vindstød med sig. Den østlige del af landet kan få mere vand end vind ifølge DMI´s målinger.

Kilde: DMI

DMI risiko for kraftig regn og skybrud.

Udsendt 9. august 2018 14:35

Gyldig fra 9. august 2018 21:00. Gyldig til 10. august 2018 00:00

Vest- og Sydsjælland samt Lolland-Falster, Fyn, København og Nordsjælland, Syd- og Sønderjylland, Odder, Trekant området, Samsø, Horsens og Hedensted

Der er risiko for kraftig regn, der kan stedvis falde mellem 25 og 35 mm på 6 timer og desuden risiko for lokale skybrud med mere end 15 mm på 30 min

Kraftig regn og skybrud medfører fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner og i viadukter (akvaplaning), nedsat sigtbarhed.

Kilde: DMI

Seneste artikler

 

Fik du læst?