Fortsat vækst i Københavns Lufthavn – London topper som største destination

Særligt de lange, interkontinentale flyruter trak flere passagerer gennem Københavns Lufthavn i årets sidste sommermåned. Sammenlignet med sidste år var der 5,2% flere passagerer i august, meddeler Københavns Lufthavn i en pressemeddelelse.

Pressefoto

I august måned var der 2,9 mio., der rejste gennem Københavns Lufthavn. Det var 142.991 flere end i samme måned sidste år svarende til 5,2% flere. Der er både flere indenrigspassagerer og flere, der rejser i Europa, men den højeste vækst sker på de lange, interkontinentale ruter, hvor der i august var 15,9% flere rejsende end i samme måned sidste år. Det glæder lufthavnens administrerende direktør, Thomas Woldbye:

Københavns Lufthavns administrerende direktør, Thomas Woldbye (pressefoto)

”I løbet af det seneste år er der åbnet en række nye ruter, og det er effekten af dem, vi især kan se slå igennem i passager-tallene nu. Ruterne til Delhi, Hongkong og Amman eksisterede ikke sidste år, men der er også vækst på mange af de eksisterende ruter. Eksempelvis har Air Chinas rute til Beijing betydet, at der i august var knap 50% flere rejsende. Senere i år åbner endnu en rute til Kina, nemlig til Chengdu. Det giver både os danskere mulighed for at rejse direkte, men gør det også lettere for turister at komme her til”, siger Thomas Woldbye.

Men det er ikke kun de lange ruter, der vokser i antallet af passagerer. Europa-trafikken steg med 3,9% hvilket betyder, at der var 90.613 flere passagerer på de 20.290 fly, der fløj mellem CPH og de europæiske destinationer i august måned. Og her er det især Tyrkiet, der efter nedgang i de senere år, igen er på vej frem:

”Der har i en periode været nedgang i antallet af rejsende til Tyrkiet, men det billede er vendt i år. Det er især de klassiske turistdestinationer, der trækker flere passagerer, eksempelvis Antalya, hvor der i august var 47% flere rejsende, og Gazipasa der havde hele 133% flere,” siger Thomas Woldbye.

Thomas Woldbye hæfter sig også ved, at der er vækst i antallet af passagerer, der transfererer i CPH. I august steg det med 4,5%.

London er fortsat den største destination med 197.260 rejsende i august fulgt af Oslo og Stockholm. År til dato har flere end 20,5 mio. mennesker rejst gennem CPH svarende til 3,6% flere end samme periode sidste år.

 

Seneste artikler

1. B har sammen med 4.000 andre unge slået lejr på Bornholm. Foto: Tårnby Gymnasium & HF.

Folkemøde og folkefest

1. B fra Tårnby Gymnasium & HF deltog i Folkemødet på Bornholm, hvor demokrati og dialog var i fokus. Eleverne fik her, ud over muligheden for selv at lytte til og deltage i debatter, chancen for at møde politikere ansigt til ansigt.

 
 

Fik du læst?