Weekenden i Dragør: Se her hvad du kan lave

Efterårsferien synger på sidste vers men der er fortsat masser af spændende arrangementer i den kommende weekend og god grund til at tage med til weekend i  Dragør – det ideelle sted for hele familien. Se her hvad du kan lave:

90-års fødselsdag – Den gamle dame fylder år

Dragør Bio inviterer hele byen til fest.

Foto: Dines Bogø

Vi åbner dørene klokken 15.30 og byder på lagkage og kaffe, mens Fin Alfred Larsen og Mogens Bille sørger for den musikalske underholdning.

Henning Sørensen fra Lokalhistorisk arkiv fortæller biografens historie, og vi viser forskellige korte film fra Dragør.

Klokken 20 viser vi film som normalt. Fredag den 19. er Journal 64 på programmet og i anledning af vores fødselsdag byder vi alle vores gæster på et glas bobler.

Kom og vær med til at fejre den aldrende dame på Jan Timanns Plads!

Efterårsferie på Amagermuseet

Efterårsferien på Amagermuseet byder hver dag på et væld af aktiviteter både ude og inde. Dagens højdepunkt er, når hønen skal slagtes kl. 13. Gæsterne kan opleve, hvordan det foregår, når fjerene plukkes, og hønen skæres op. Måske der er et æg indeni. I sommerkøkkenet serverer pigerne på gården Amagersuppe med frisk hønsekød. Er du blevet tørstig, så besøg den gamle museumsgård, hvor karlene laver æblemost. I folden vil gederne gerne klappes.

Der er særlige aktiviteter disse dage:

Fredag den 19. oktober kan du klappe en hest kl. 12-13 og prøve at malke mellem kl. 12-15. Deltag i kraftprøven og leg gamle lege kl. 15.

Lørdag den 20. oktober er der historiefortælling ved Pernille Stockfleth på Den gamle museumsgård. Pernille fortæller mellem kl. 13-15.30. Museets salte- og røgelaug serverer smagsprøver på forskellige former for grød eksempelvis boghvedegrød og æblegrød. Du kan klappe en hest kl. 12-13 og prøve at malke mellem kl. 12-15.

Søndag den 21. oktober kan du lære om gårdens skadedyr. Hele dagen kan du lære mere om gårdens skadedyr. Måske du møder dem undervejs, hvis du har gode øjne! I Storstuen på en gamle museumsgård fortæller Pernille Stockfleth historier mellem kl. 13 -15.30. Klap en hest kl. 12-13.

Lørdag den 20.  og søndag den 21. oktober. Begge dage kl. 17.

Historiefortæller Pernille Stockfleth bringer historien om den lokale flugthjælper Ellen Nielsen til live i forestillingen »Ellen Nielsen – Velkommen til helvede«. Hun opfører her den dramatiske fortælling om Ellen Nielsen, der hjalp til med at redde de danske jøder over Øresund, og som blev taget af den tyske besættelsesmagt og sendt til koncentrationslejren Ravensbrück.

Der er 50 pladser, som fordeles efter først til mølle-princippet. Der er fri entré. Dørene åbnes kl. 16.15. Sted: Pakhuset, Gl. Havn 14, 2791 Dragør

Friskfanget fisk på havnen

Hold øje med den Gamle Havn i Dragør. Efterårssæsonen er godt igang nu så der vil helt sikkert være god mulighed for at handle frisk fisk på kajen denne weekend. Ellers kan du kigge ind på røgeriet – der er friskstegte deller og meget mere mums.

Foto: DragørNyheder.dk

Shopping – tid til forkælelse

I Dragør kan du handle 7 dage om ugen. Vil du forkæle dig selv eller hele familien så er der god grund til at besøge de hyggelige butikker i byen. Kongevejen er pyntet med fine græskar i efterårsferien.

Brunch, Lunch & Dinner

Er du lækkersulten så kan du benytte ét af byens Brunch, Lunch & Dinner tilbud.

Dragør gamle by og Dragør Strandenge

Tá familien med på en hyggelig tur rundt i Dragørs gamle by. Se de gamle gule skipperhuse med stråtag og små gader med toppede brosten. En kulturperle som snildt kan sluttes af med en frisk tur langs Dragør Strandenge, helt ud til Søvang eller længere – det er en helende, fantastisk oplevelse. Ta´ hunden med hvis du har sådan en.

Krabbefiskeri for børnene

Tag børnene med en tur forbi Krabbebroen. Der kan I være helt sikker på en god krabbefangst.

Krabbefiskeri på havnen i Dragør – og der var bid! Foto: DragørNyheder.dk

SPORT: Dragør Boldklub 1. senior udekamp

En tur i Biffen i Dragør Bio

Se programmet her:

Rigtig god og fornøjelig weekend i Dragør!

Turistkontoret er åbent fra den 13.-21. oktober hver dag kl. 10-14 kom ind og hent en skattejagt og aktivitetskalenderen hele uge 42. www.visit-dragoer.dk

 

Seneste artikler

1. B har sammen med 4.000 andre unge slået lejr på Bornholm. Foto: Tårnby Gymnasium & HF.

Folkemøde og folkefest

1. B fra Tårnby Gymnasium & HF deltog i Folkemødet på Bornholm, hvor demokrati og dialog var i fokus. Eleverne fik her, ud over muligheden for selv at lytte til og deltage i debatter, chancen for at møde politikere ansigt til ansigt.

 
 

Fik du læst?