Dragør vært for en markering af 75-året for jødernes flugt

Ved et arrangement onsdag var Dragør vært for en markering af 75-året for jødernes flugt. Dragør spillede en central rolle og fra havnen undslag ca. 700 jøder til Sverige. En af dem var Jan Norden der som dreng blev reddet. (Opdateret: Vi havde fejlagtigt skrevet John Norden. Det er Jan Norden. Vi beklager)

Taler ved bla Det Jødiske Samfund, Jan Norden, der som dreng blev reddet til Sverige og Søren Mentz, Amager Museum, der modtog en smuk børnetegning. Foto: Kim Dupont

“En bevægende oplevelse at høre hvordan en kvinde stadig husker hvordan det var som 4 årig at sidde i maskinrummet en kold blæsende oktobernat og hvordan hun stadig husker hvordan hun skreg af frygt, skriver Kim Dupont som var med til arrangementet. “Et stykke historie der aldrig må glemmes, netop for at historien aldrig må gentages” skriver Kim Dupont på Facebook

Elisabeth K571, den lille kutter der reddede adskillige jøder over Øresund, fik pålagt en fin krans. Foto: Kim Dupont

Seneste artikler

 

Fik du læst?

Workshop om det gode liv

Nuværende beboere på Enggården, medarbejdere, pårørende og politikere var 17. januar inviteret til workshoppen hjemlighed, aktiviteter og samarbejde på Enggården På workshoppen på omsorgscentret Enggården

Læs mere »