Dragør vært for en markering af 75-året for jødernes flugt

Ved et arrangement onsdag var Dragør vært for en markering af 75-året for jødernes flugt. Dragør spillede en central rolle og fra havnen undslag ca. 700 jøder til Sverige. En af dem var Jan Norden der som dreng blev reddet. (Opdateret: Vi havde fejlagtigt skrevet John Norden. Det er Jan Norden. Vi beklager)

Taler ved bla Det Jødiske Samfund, Jan Norden, der som dreng blev reddet til Sverige og Søren Mentz, Amager Museum, der modtog en smuk børnetegning. Foto: Kim Dupont

“En bevægende oplevelse at høre hvordan en kvinde stadig husker hvordan det var som 4 årig at sidde i maskinrummet en kold blæsende oktobernat og hvordan hun stadig husker hvordan hun skreg af frygt, skriver Kim Dupont som var med til arrangementet. “Et stykke historie der aldrig må glemmes, netop for at historien aldrig må gentages” skriver Kim Dupont på Facebook

Elisabeth K571, den lille kutter der reddede adskillige jøder over Øresund, fik pålagt en fin krans. Foto: Kim Dupont
 

Seneste artikler

1. B har sammen med 4.000 andre unge slået lejr på Bornholm. Foto: Tårnby Gymnasium & HF.

Folkemøde og folkefest

1. B fra Tårnby Gymnasium & HF deltog i Folkemødet på Bornholm, hvor demokrati og dialog var i fokus. Eleverne fik her, ud over muligheden for selv at lytte til og deltage i debatter, chancen for at møde politikere ansigt til ansigt.

 
 

Fik du læst?