Bred enighed om bevaring af det gamle rådhus på Stationsvej

Det gamle rådhus på Stationsvej 5 som i dag rummer Dragør Lokalhistorisk Arkiv har været i rampelyset efter politisk beslutning om at flytte det nuværende arkiv fra det gamle rådhus og frigive ejendommen til andre formål.

Det gamle rådhus på Stationsvej 5. Foto: Dines Bogø

På sidste uges møde i kommunalbestyrelsen var der imidlertid stor enighed om at sikre en bevaring af det gamle rådhus som ifølge oplysninger fra Slots- og Kulturstyrelsen hverken er fredet eller bevaringsværdigt. Det betyder at bygningen kan rives ned uden politisk behandling.

“Bygninger er en vigtig del af Dragørs historie, og dens arkitektur indgår som et væsentligt element af Dragør Stationsplads og ligger tillige som en skillelinje mellem Dragør gamle by og det mere moderne villabyggeri mod nord”, med de argumenter fremsatte Ebbe Kyrø fra Liste T forslag om at bygningen skal have formel status som bevaringsværdig.

Billede fra Dragør Kommune/Kommune TV – Kommunalbestyrelsesmøde den 1. november 2018.

Det kunne ikke samle flertal blandt de politiske partier at sætte en bevaringsproces i gang nu, men samtlige partier anerkendte på mødet i kommunalbestyrelsen, bygningens vigtighed og tilkendegav at man vil sikre bygningens bevarelse.

Kenneth Gøtterup har efterfølgende på Facebook takket sine politiske kolleger fra Socialdemokratiet, Venstre og Dansk Folkeparti for den klare tilkendegivelse om at ejendommen ikke er truet af salg eller omdannelse af bygningen, men skal tjene anvendelse til gavn for borgerne i fremtiden.

Ifølge oplysninger fremstår det gamle rådhus fra 1914 i så godt som original stand uden nævneværdige forandringer. Det betyder samtidig, ifølge Ebbe Kyrø, at det bliver vanskeligt at finde private lejere til en sådan ejendom og han mener derfor at kommunen selv bør finde fremtidig anvendelse i huset.

Intet er imidlertid sikkert for det gamle rådhus som med nuværende status både kan ændres, renoveres, rives ned eller sælges medmindre et politisk flertal ændrer på det.

Vil du vide mere om bygningen kan du læse historien om det gamle rådhus her

 

Seneste artikler

1. B har sammen med 4.000 andre unge slået lejr på Bornholm. Foto: Tårnby Gymnasium & HF.

Folkemøde og folkefest

1. B fra Tårnby Gymnasium & HF deltog i Folkemødet på Bornholm, hvor demokrati og dialog var i fokus. Eleverne fik her, ud over muligheden for selv at lytte til og deltage i debatter, chancen for at møde politikere ansigt til ansigt.

Lokal farvehandel på museum

En ny fotoudstilling sætter fokus på helt særlige butikker. Dragør Nyt har talt med en af skaberne, der forklarer, hvorfor en helt speciel Dragør-butik er med.

 
 

Fik du læst?

DMI advarer om risiko for skybrud. Arkivfoto: TorbenStender.

Risiko for skybrud i hovedstadsområdet

DMI har udsendt en varsel om lokale skybrud i hovedstadsområdet fra fredag den 12. juli kl. 20.00 til lørdag den 13. juli kl. 20.00. HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, advarer om potentielle oversvømmelser og opfordrer til ekstra forsigtighed. Ifølge DMI’s prognoser kan kraftige regnskyl medføre alvorlige oversvømmelser, som især kan ramme veje.

Læs mere »