Lufthavnen indkalder til nabohøring om taxaproblematik

Beboere på Amager og i stigende grad også i Dragør er generet af taxaer i tomgang på lokale veje. Parkeringsproblemet i lufthavnen har bredt sig til Amagers villaveje. Et problem som tages alvorligt af Københavns Lufthavn, som nu indkalder til nabohøring, meddeler Københavns Lufthavn i en pressemeddelelse.

Dantaxi 4×48 har tidligere fået en bøde af Københavns Lufthavn, fordi de trods flere advarsler fortsat parkerer på veje omkring lufthavnen til gene for beboere. Pressefoto: Dantaxi 4×48

Københavns Lufthavn: Vi stopper ikke, før vi er helt i mål!

For at samle input til nye løsninger indkalder lufthavnen til nabomøde d. 19. december.

I løbet af det seneste år har Københavns Lufthavn indført flere konkrete initiativer for at undgå, at taxaer tager unødigt ophold i lokalområdet. I september sidste år åbnede lufthavnen fx et større taxadepot, der giver plads til flere taxaer i lufthavnen, og i februar indført de et nyt IT-system med bedre prioritering af taxaer, der kaldes til ture fra lufthavnen.

Men trods ihærdige forsøg kan beboere på Amager fortsat opleve stribevis af taxaer langs lokale veje, fx Amager Strandvej og på Englandsvej. Det skal der sættes en stopper for fastslår Thomas Hoff Andersson, der er passagerchef i Københavns Lufthavn.

Thomas Hoff Andersson. Pressefoto

”Vi har stor forståelse for den frustration, vores naboer oplever. Og vi arbejder på at levere løsninger, der kan komme problemet til livs. Vi har eksempelvis bygget en større taxaholdeplads og udviklet et IT-system, som allerede nu har afhjulpet problemerne på de lokale villaveje. Men vi er ikke helt i mål. Og vi stopper ikke, før alle taxaer er med på vognen,” siger Thomas Hoff Andersson.

Invitation til nabomøde skal give input til nye løsninger

Det seneste år har lufthavnen samarbejdet med taxaselskaber og taxachauffører om at få ventende taxaer væk fra villaveje på Amager. Men det halter stadig for nogle taxachauffører at tage hensyn til beboerne. Derfor kigger Thomas Hoff Andersson og lufthavnen nu på, hvad der kan få de sidste taxaer væk fra lokalområdet.

”Vi vil rigtigt gerne helt undgå, at taxaer i tomgang er til gene for vores naboer. Derfor må vi nu kigge på, hvordan vi kan finde en løsning, som alle kan leve med. I den forbindelse inviterer vi vores naboer til nabomøde. Her vil lufthavnen fortælle om, hvordan man arbejder med at få taxaerne væk, ligesom der også vil være mulighed for at komme med konkrete input og idéer til, hvordan problemerne bedst løses,” siger Thomas Hoff Andersson.

Lufthavnen inviterer alle naboer til nabomøde onsdag d. 19. december i VL Terminalen. Her vil borgmester Allan S. Andersen deltage som gæst, og lufthavnen håber også at se de københavnske taxaselskaber, der alle er inviteret.

  • Mødet foregår den 19. december kl. 17-18.30 i VL Terminalen, Københavns Lufthavn
  • Adressen er VL Terminalen, Vilhelm Lauritzens Alle 1, 2770 Kastrup
  • Der vil være en let servering til de fremmødte gæster
  • Passagerchef Thomas Hoff Andersson vil fortælle om lufthavnens strategi vedrørende taxaer i lokalområdet
 

Seneste artikler

1. B har sammen med 4.000 andre unge slået lejr på Bornholm. Foto: Tårnby Gymnasium & HF.

Folkemøde og folkefest

1. B fra Tårnby Gymnasium & HF deltog i Folkemødet på Bornholm, hvor demokrati og dialog var i fokus. Eleverne fik her, ud over muligheden for selv at lytte til og deltage i debatter, chancen for at møde politikere ansigt til ansigt.

 
 

Fik du læst?

DMI advarer om risiko for skybrud. Arkivfoto: TorbenStender.

Risiko for skybrud i hovedstadsområdet

DMI har udsendt en varsel om lokale skybrud i hovedstadsområdet fra fredag den 12. juli kl. 20.00 til lørdag den 13. juli kl. 20.00. HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, advarer om potentielle oversvømmelser og opfordrer til ekstra forsigtighed. Ifølge DMI’s prognoser kan kraftige regnskyl medføre alvorlige oversvømmelser, som især kan ramme veje.

Læs mere »