Prøv noget nyt på julebordet i år: Giv anden, flæskestegen og medisteren en ny ledsager juleaften – en forfriskende rødkålssalat med knald på, som alternativ eller supplement til den klassiske julerødkål.
Blikfang på julebordet
Langt de fleste af os spiser først maden med øjnene, og der er ingen tvivl om, at blikket allerførst vil ramme den smukke og farverige rødkålssalat, hvis du serverer den som tilbehør juleaften.
Tilfredsstiller smagssansen
Rødkålssalat med granatæblekerner og appelsinfileter er en lækker mundfuld med dejlige kontraster. Her tilfredsstilles din smagssans nemlig hele vejen rundt af en perfekt kombination af det søde, syrlige, salte, bitre og den 5. grundsmag umami.
Forkæl dig selv og hele familien med salaten hele året
Selvom rødkålssalaten er en sund vitaminbombe, så er den ikke kedelig. Rødkålens sprødhed, den friske smag af appelsin og de røde granatæblekerner er en skøn kombination, som kan bruges til alt fra madpakken til sommerstegen, så selvom jeg anbefaler den juleaften, er der potentiale for en familiefavorit hele året. Måske kan du nå at holde generalprøve på rødkålssalaten inden jul og lade familien afgøre, om den også skal på bordet juleaften.
Nem og hurtig opskrift på frisk rødkålssalat
Måske tænker du, at der er rigeligt at se til juleaften, og at du ikke har tid til endnu en ret, men rødkålssalaten er hurtigt lavet, og den er så nem at lave, så du kan sætte dine børn til det. Salaten kan også laves dagen før, så trækker den lidt længere i appelsinlagen og får endnu mere smag.
Jeg ønsker dig en dejlig uge med masser af juleglæde og julemad.
Hvis du liker min Facebook-side vil du flere gange om ugen modtage inspiration til dejlige opskrifter. Du kan også følge min madblog på Instagram.
Vil du læse flere madtip fra Mette Forman kan du klikke her
Mette Forman
Madblogger
www.dehandlermestommad.dk
Facebook: www.facebook.com/dethandlermestommad
Pinterest: www.pinterest.com/dethandlermestommad
Instagram: www.instagram.com/dethandlermestommad