Tid til at fyre den af, men husk reglerne. Det er ikke raketvidenskab!

Fra lørdag den 15. december til og med den 31. december må der sælges fyrværkeri til forbrugerne. Men husk at du må kun fyre den af fra den 27. december til og med den 1. januar. Det betyder at selv om du allerede har fyldt garagen op med store raketter og batterier, så må du altså ikke sætte ild til skidtet før 3. juledag den 27. december.

I Dragør gælder der en række særlige forbud mod anvendelse af fyrværkeri. Der er permanent forbud mod anvendelse af fyrværkeri i den gamle by og dele af Store Magleby.

Afgrænsning og forbud i Dragør

Dragør gamle bydel

I et område begrænset mod øst af en linje 300 meter fra kystlinjen. Mod syd langs sydsiden af stien fra Søndre Strandvej til badeanstalten og langs sydsiden af Wiedersvej til anlæggets vestkant. Mod vest langs anlægget og kirkegårdens vestkant til Stationspladsens vestkant. Mod nord langs nordsiden af Hollændervej og Annasvej til Strandstien.

St Magleby

I et område begrænset mod øst langs en linje 300 meter øst for østsiden af kirkegårdens østskel. Mod syd langs en linje 300 meter syd for Søndergade. Mod vest langs en linje 300 meter vest for Kinkelgade og mod nord langs en linje 300 meter nord for Nordre Dragørvej.

Dyrehold

I områder nærmere end 100 meter fra en landbrugsejendom med dyrehold, en hundekennel eller et område med udegående dyr.

Læs mere om fyrværkeri i Dragøer på kommunens hjemmeside her

Husk de fem fyrværkeriråd

1. Brug altid beskyttelsesbriller

For mere information:

Hovedstadens Beredskab
Vagtcentral: 33 15 30 75
Vagthavende operationschef: 26 88 29 80

Læs mere på www.fyrvaerkeri.dk og hos Sikkerhedsstyrelsen

 

 

Seneste artikler

1. B har sammen med 4.000 andre unge slået lejr på Bornholm. Foto: Tårnby Gymnasium & HF.

Folkemøde og folkefest

1. B fra Tårnby Gymnasium & HF deltog i Folkemødet på Bornholm, hvor demokrati og dialog var i fokus. Eleverne fik her, ud over muligheden for selv at lytte til og deltage i debatter, chancen for at møde politikere ansigt til ansigt.

Lokal farvehandel på museum

En ny fotoudstilling sætter fokus på helt særlige butikker. Dragør Nyt har talt med en af skaberne, der forklarer, hvorfor en helt speciel Dragør-butik er med.

 
 

Fik du læst?

DMI advarer om risiko for skybrud. Arkivfoto: TorbenStender.

Risiko for skybrud i hovedstadsområdet

DMI har udsendt en varsel om lokale skybrud i hovedstadsområdet fra fredag den 12. juli kl. 20.00 til lørdag den 13. juli kl. 20.00. HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, advarer om potentielle oversvømmelser og opfordrer til ekstra forsigtighed. Ifølge DMI’s prognoser kan kraftige regnskyl medføre alvorlige oversvømmelser, som især kan ramme veje.

Læs mere »