Dagens gudstjenester i Dragør: Her synger du julen ind

Den 24. december er julens højdepunkt for de fleste af os. Juleaften er den dag, hvor flest danskere går i kirke. I Dragør får du i dag hele syv chancer for at tage familien med til julegudstjeneste. Først lidt om hvorfor vi gør som vi gør.

Dagen før dagen

Vi fejrer i Danmark og resten af Norden Jesus’ fødselsdag juleaften, dagen før han kom til verden. Ifølge traditionen var det denne aften for mange år siden, Maria og Josef forgæves søgte efter et sted at være og til sidst måtte søge ly i en stald.

Ny skik

Tidligere holdt danskerne julegudstjeneste natten til juledag, men efterhånden blev natgudstjenesten erstattet af en midnatsgudstjeneste eller gudstjeneste juleaftensdag. Juleaften læser præsten derfor juleevangeliet, som egentlig hører til som læsning ved gudstjenesten juledag. Først i 1992 blev den 24. december officiel gudstjenestedag, da kirken fik ny alterbog.

Her kan du komme til julegudstjeneste i Dragør i dag:

Dragør Kirke

Juleaften ved Jens Bach Pedersen

Mandag d. 24. december 2018, kl. 13:00 & 14:30

Mandag d. 24. december 2018, kl. 16:00

Store Magleby Kirke

Mandag d. 24. december 2018, kl. 14:30 & 16:00

Seneste artikler

 

Fik du læst?