Henriette Ritz Kylmann: ”Af alle de dejlige steder i Dragør, vælger jeg bibliotekerne”

De fleste af Henriette Ritz Kylmann opgaver som biblioteksleder foregår på de indre linjer, men du kan næsten være sikker på at møde hende, når der er kultursjov i byen; levende låger på biblioteket i Dragør, bogskattejagt på Kongelundsfortet og Litteratur Bingo, som er bibliotekets nyeste tiltag på arrangementsprogrammet i 2019.

Privatfoto

Af Camilla Lærke Lærkesen

Hvor er det nu, vi har set dig før?

Jeg bød velkommen ved Levende låger, da de var forbi biblioteket i Dragør, måske til Kongelundsfortet i bevægelse, hvor jeg udleverede bogskattejagt til alle børn eller som dommer i konkurrencen Smart Parat Svar, hvor bibliotekerne kårede Dragørs klogeste 6.klasse (som er 6.a fra Store Magleby). En sjælden gang kan man møde mig som bibliotekar på et af vores to biblioteker. Det meste af tiden befinder jeg mig på de indre linjer af bibliotek og arkiv og lader de dygtige medarbejdere betjene borgerne.

Hvad består din hverdag af?

I det store billede har efteråret og vinteren har indtil nu båret præg af at udføre den politiske beslutning i forbindelse med budget 2019. Vi har opstillet modeller for Kulturhus, bibliotek og arkiv og haft drøftelser om det internt. I det lille billede er opgaverne mangfoldige; besvarelse af henvendelser fra borgere og politikere, sparingspartner for medarbejdere i forbindelse med deres opgaveløsning, medudvikle på nye tiltag enten i bibliotek og arkiv eller i kommunen. Vi har fx inden for det seneste år igangsat projektet ”De små synger og taler” i samarbejde med Dragør Musik og Kulturskole, daginstitutionerne og Støttekorpset. Der er en del møder med samarbejdspartnere, medarbejdere og kolleger.

Hvad er den største nyhed i dit liv lige nu?

Jeg venter spændt, sammen med personalet, på den politiske proces omkring modellerne for Kulturhus, bibliotek og arkiv. Vi glæder os også til den næste skridt, efter politisk drøftelse og beslutning, som handler om, hvordan vi så kommer i mål med den valgte model.
Ellers er det at vi netop har udsendt vores arrangementsprogram for foråret 2019. Her er jeg især spændt på, hvordan borgerne vil tage imod vores nyeste tiltag ”Litteratur Bingo”. Vi afprøvede det på bibliotekets fødselsdag i november, og det var virkelig sjovt.

Hvad er dit yndlingssted i Dragør?

Af alle de dejlige steder i Dragør, vælger jeg bibliotekerne. De er helt forskellige og kan forskellige ting. Den bedste gemmeleg leger man på Dragør Bibliotek. På biblioteket i Hollænderhallen er man tæt på idræt og bevægelse, samtidig med at hele familien kan få fyldt op med bøger, film og musik efter eller før træning.
Jeg har oplevet mange biblioteker både i Danmark og i udlandet, men ingen som dem vi har her!

Hvad er dit bedste Dragør-tip?

Hvis man gerne vil opleve, hvordan et ægte Dragør-hus ser ud inden i, kan man besøge biblioteket i Dragør. Vi oplever faktisk ofte at turister kommer forbi for at se byen ”indvendigt” og oppefra. Vi har en fantastisk udsigt over Dragør by fra mødelokalet ”Døde Poeters Klub” på 2. sal. I øvrigt et lokale som er tilgængeligt for borgere, og som kan reserveres som mødelokale. Det kræver dog, at man kan bestige trapper i 2. sals højde. Det minder mig om lige at reklamere for mødelokalet ”Tænke-Tanken”, som vi fik lavet på biblioteket i Hollænderhallen i forbindelse med om indretningen, vi gennemførte i sommer. Det kan også bookes i hele bibliotekets åbningstid alle dage fra kl. 8-21.

Navn: Henriette Ritz Kylmann
Alder: 47 år
Beskæftigelse: Leder af Dragør Bibliotekerne og arkiv https://www.drabib.dk/
Ægtefælle: Gift med Henrik
Børn: Hannah på 14 år og Hans Otto på 11 år. Begge inkarnerede læsere og storforbrugere af biblioteker.
Hvad er din tilknytning til Dragør? Leder af Dragør bibliotekerne og arkiv siden 1.december 2015.
 

Seneste artikler

1. B har sammen med 4.000 andre unge slået lejr på Bornholm. Foto: Tårnby Gymnasium & HF.

Folkemøde og folkefest

1. B fra Tårnby Gymnasium & HF deltog i Folkemødet på Bornholm, hvor demokrati og dialog var i fokus. Eleverne fik her, ud over muligheden for selv at lytte til og deltage i debatter, chancen for at møde politikere ansigt til ansigt.

 
 

Fik du læst?