Tårnby: Klavs Gross stopper som kommunaldirektør

En af landets længst siddende og mest erfarne kommunaldirektører, Klavs Gross, takker af efter 42 års ansættelse i Tårnby Kommune, heraf de seneste 26 år som kommunaldirektør. Klavs Gross har valgt at gå på pension med udgangen af juli måned, skriver Tårnby Kommune i en pressemeddelelse.

“Det er en solid, loyal og meget kompetent sparringspartner, jeg nu snart kan sige tak for indsatsen til. Klavs Gross har været en virkelig stor støtte for mig som borgmester. Hans opbakning, politiske indsigt og gode råd har jeg sat enorm pris på”, siger Tårnbys borgmester Allan S. Andersen.

68-årige Klavs Gross, der er uddannet cand.jur., har været kommunaldirektør under tre borgmestre i Tårnby, hvoraf de 24 år var under fhv. borgmester Henrik Zimino.

Han har inden kommunaldirektørposten blandt andet været sekretariatschef i Kommunalbestyrelsens Sekretariat, skriver Tårnby Kommune videre i pressemeddelelsen;

Klavs Gross har haft afgørende indflydelse på kommunens udvikling gennem årtier. Det gælder blandt andet de store byplanmæssige ændringer, der er sket. Det gælder også de store erhvervsmæssige og infrastrukturelle forandringer, som Tårnby har været igennem.

Han har derudover siddet i en række bestyrelser gennem årene. Her kan blandt andet nævnes bestyrelsen for Bygningsfonden Den Blå Planet.

Tårnby Kommunes rivende udvikling har Klavs Gross i den grad sat sit præg på i samarbejde med skiftende politikere og den øvrige administration.

Han har gennem alle årene lagt vægt på, at han var kommunaldirektør for den samlede kommunalbestyrelse.

“Den stabilitet, sunde økonomi og sikre drift vi har i Tårnby er i høj grad også Klavs Gross’ fortjeneste. Han har gennem alle årene haft et skarpt øje for både deltaljer og faldgrubber – men samtidigt også haft fokus på både politikernes og borgernes ønsker.

Jeg vil i øvrigt gerne sige, at jeg er glad for, at Klavs Gross giver kommunalbestyrelsen god tid til at komme i gang med processen med at finde hans afløser”, siger borgmester Allan S. Andersen i forbindelse med udmeldingen om Klavs Gross’ pensionering.

 

Seneste artikler

1. B har sammen med 4.000 andre unge slået lejr på Bornholm. Foto: Tårnby Gymnasium & HF.

Folkemøde og folkefest

1. B fra Tårnby Gymnasium & HF deltog i Folkemødet på Bornholm, hvor demokrati og dialog var i fokus. Eleverne fik her, ud over muligheden for selv at lytte til og deltage i debatter, chancen for at møde politikere ansigt til ansigt.

 
 

Fik du læst?