Gratis tilbud om psykologhjælp til unge i Dragør

Et nyt tilbud til sårbare unge mellem 15 og 25 år er på vej i Dragør. Det besluttede Social- og Sundhedsudvalget i denne uge. Der er tale om et gratis tilbud om psykologhjælp til unge under 25 år, som formanden for Social- og Sundhedsudvalget Nicolaj Bertel Riber (A) har arbejdet på siden april 2018.

På et møde 10. september 2018 besluttede Social- og Sundhedsudvalget at invitere privatpraktiserende psykologer til et dialogmøde i januar 2019 med henblik på at afklare muligheder for, at etablere et gratis, åbent og anonymt tilbud om psykologhjælp til unge mellem 15-25 år i samarbejde med privatpraktiserende psykologer i Dragør Kommune.

Målgruppen i den åbne anonyme rådgivning er unge, som ikke har andre regionale eller kommunale tilbud. I perioden 1. juli 2018 til 31. december 2021 er det aftalt – som forsøgsordning via satspuljemidlerne – at fjerne egenbetaling på 40 procent til psykologbehandling af let til moderat depression eller angst for 18-20-årige.

Rammen for projektet blev vedtaget i denne uge på mødet i Social- og Sundhedsudvalget og forvaltningen skal nu arbejde videre med det praktiske så projektet kan åbne op hurtigst muligt.

Nicolaj Bertel Riber (A) står bag initiativet med gratis psykologhjælp til unge under 25 år i Dragør.

“Tilbuddet vil bestå af telefonisk screening og rådgivning, samt mulighed for screening og rådgivning ved personligt fremmøde samt et rådgivningsforløb på 1-5 samtaler”, oplyser formanden for Social- og Sundhedsudvalget Nicolaj Bertel Riber og fortsætter;

“Unge som aldrig før, får ondt i sjælen (stress, depression og angst m.v.). Derfor er det vigtigt at vi tager psykisk sundhed alvorligt, tør tale om det og sikrer en tidlig indsats og forebyggelse. Det gør vi med dette tilbud. Et åbent, anonymt og for brugeren omkostningsfrit lokalt rådgivningstilbud, der kan hjælpe den unge tilbage på sporet.

 

Det sikrede vi penge til i budgettet og i mandags vedtog et flertal i Social- og Sundhedsudvalget så rammen for tilbuddet.

Det er et tilbud jeg længe har kæmpet for, derfor er jeg meget meget glad for at det nu er lykkedes. Jeg er sikker på det kommer til at betyde en stor forskel for mange unge”, skriver Nicolaj Bertel Riber i en kommentar til DragørNyheder.dk.

Læs også: Dragør overvejer gratis psykologhjælp til unge

 

Seneste artikler

1. B har sammen med 4.000 andre unge slået lejr på Bornholm. Foto: Tårnby Gymnasium & HF.

Folkemøde og folkefest

1. B fra Tårnby Gymnasium & HF deltog i Folkemødet på Bornholm, hvor demokrati og dialog var i fokus. Eleverne fik her, ud over muligheden for selv at lytte til og deltage i debatter, chancen for at møde politikere ansigt til ansigt.

 
 

Fik du læst?