Airbus sender kæmpeflyet A380 på tidlig pension

Den europæiske flyproducent Airbus stopper fra 2021 produktionen af verdens største passagerfly, kæmpejumboen A380. Airbus dropper A380, efter at Emirates har besluttet at reducere sin ordre på flytypen, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Beslutningen fra Airbus kommer i forlængelse af at flyproducentens største kunde Emirates, har besluttet at reducere sin ordre på den enorme flytype fra 162 til 123 hvilket betyder at Airbus over de næste to år kun skal levere yderligere 14 A380 til Emirates. Ifølge Airbus’ ledelse har man efter leverancen til Emirates ikke nogen væsentlig ordrebeholdning af A380 og derfor ikke noget grundlag for at opretholde produktionen.

Airbus vil i fremtiden fokusere på deres mindre wide-body fly af typen A330 og A350.

Fik du læst: SAS udvider flåden med nye klimavenlige langdistancefly

Kæmpeflyet A380 kom på vingerne første gang i 2008 og har i over 10 år været flykoncernen Airbus’ flagskib og væsentligt bidraget til deres succes. Belsutningen kommer ifølge Airbus til at betyde tab af mellem 3.000-3.500 arbejdspladser.

Kæmpeflyet A380 fra Emirates har været i fast rute til og fra København siden 1. december 2015.

Fik du læst: Jumbojetten “747” fylder 50 år i dag

Seneste artikler

 

Fik du læst?