Dragørborgeren Karen Hækkerup ny formand for Den Sociale Investeringsfond

Bestyrelsen for Den Sociale Investeringsfond er udpeget. Innovationsministeren, KL og Danske Regioner har udpeget otte medlemmer til bestyrelsen for Den Sociale Investeringsfond. Den nye bestyrelsen er tiltrådt, meddeler Finansministeriet i en pressemeddelelse.

Karen Hækkerup, ny formand i Den Sociale Investeringsfond. Pressefoto

Formanden for Den Sociale Investeringsfond bliver Dragørborgeren, tidligere justitsminister Karen Hækkerup, som senest kommer fra stillingen som administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer.

Den Sociale Investeringsfond , som blev vedtaget i Folketinget i december 2018, skal være med til at udvikle tidlige og helhedsorienterede indsatser på de store velfærdsområder og udbrede de indsatser, som har vist gode resultater, i samspil mellem civilsamfundet og den offentlige og private sektor. Med fonden får blandt andre kommunerne mulighed for at indgå partnerskaber med for eksempel almennyttige fonde og pensionsselskaber, der ønsker at investere penge i nye indsatser og udbredelse af eksisterende indsatser, står der i pressemeddelelsen.

Karen Hækkerup siger:

“At virkeliggøre ambitionen om at alle mennesker skal have mulighed for at få det fulde ud af deres potentiale, og dermed opnå det bedst mulige liv, har altid været en hjertesag for mig. At vi som samfund skal turde tænke anderledes, hvis vi skal lykkedes med at nå målet, vidner de mange mennesker, der desværre ikke kommer i mål, om. Den Sociale Investeringsfond er beviset på, at man tværpolitisk tør at hæve barren for sin egen indsats i socialpolitikken og nytænke de redskaber, vi som samfund har, når vi gerne vil løfte mennesker”, og fortsætter;

“Jeg glæder mig til arbejdet i fonden, hvor jeg som formand vil arbejde hårdt for at få private og offentlige til i samarbejde at se værdien af, at vi investerer i mennesker. Sådan tror jeg nemlig, vi i fællesskab kan være med til at gøre den berømte forskel, både for mennesker og samfund.”

Bestyrelsen skal sætte retning og skabe fundamentet for fondens arbejde. Bl.a. skal den skabe gode relationer og kontakter på tværs af de relevante sektorer. Derudover bliver der oprettet et tilhørende rådgivende udvalg, som skal repræsentere relevante aktører, herunder vidensinstitutioner, civilsamfundsorganisationer og andre, og rådgive fonden om dens aktiviteter.

Den Sociale Investeringsfonds bestyrelse:

Karen Hækkerup (formand), udpeget af innovationsministeren
André Rogaczewski (medlem), udpeget af innovationsministeren
Hanna Line Jakobsen (medlem), udpeget af innovationsministeren
Jørgen Søndergaard (medlem), udpeget af innovationsministeren
Laila Kildesgaard (medlem), udpeget af KL
Katrine Mau (medlem), udpeget af KL
Rikke Margrethe Friis (medlem), udpeget af Danske Regioner
Preben Ditlev Cramon (medlem), udpeget af Danske Regioner

Kilde: Finansministeriet

 

Seneste artikler

1. B har sammen med 4.000 andre unge slået lejr på Bornholm. Foto: Tårnby Gymnasium & HF.

Folkemøde og folkefest

1. B fra Tårnby Gymnasium & HF deltog i Folkemødet på Bornholm, hvor demokrati og dialog var i fokus. Eleverne fik her, ud over muligheden for selv at lytte til og deltage i debatter, chancen for at møde politikere ansigt til ansigt.

Lokal farvehandel på museum

En ny fotoudstilling sætter fokus på helt særlige butikker. Dragør Nyt har talt med en af skaberne, der forklarer, hvorfor en helt speciel Dragør-butik er med.

 
 

Fik du læst?

DMI advarer om risiko for skybrud. Arkivfoto: TorbenStender.

Risiko for skybrud i hovedstadsområdet

DMI har udsendt en varsel om lokale skybrud i hovedstadsområdet fra fredag den 12. juli kl. 20.00 til lørdag den 13. juli kl. 20.00. HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, advarer om potentielle oversvømmelser og opfordrer til ekstra forsigtighed. Ifølge DMI’s prognoser kan kraftige regnskyl medføre alvorlige oversvømmelser, som især kan ramme veje.

Læs mere »