Dragør Ungdomsskole er blevet for hele familien

Nu må forældre også komme i Ungdomsskolen. Men kun i følge med en teenager. Dragør Ungdomsskole har som noget nyt lanceret familiehold med hygge, læring og udfordringer for alle aldre.

Af Camilla Lærke Lærkesen

Ungdomsskolen vil ryste Dragørs familier sammen i naturen. Derfor har de som noget nyt lanceret familiehold, så forældre og søskende også kan få glæde af Ungdomsskolens faciliteter.

 

”Der er en tendens i samfundet til, at man gerne vil lave flere ting sammen som familie,” siger Christoffer Søe, der er leder af Ungdomsskolen, ”spejderne har gjort det i årevis, i rugbyklubben er de gode til at aktivere resten af familien, mens de unge spiller, og nu er turen kommet til Ungdomsskolen.”

Christoffer Søe er mere end én gang blevet spurgt af ivrige forældre, om de ikke også må komme med på udflugt. Det må de nu. Men kun i følge med en teenager.

Naturskolen fra 0-100

Christoffer Søe og hans team i Ungdomsskolen har en drøm om at lave en naturskole for borgere i alle aldre, en naturskole fra 0-100 år. Han ser familieholdene som et skridt i den rigtige retning.

Mens naturvejleder Martin Sleimann har styr på, hvad der må spises, hvad må skydes, hvor man må være, og hvor man må larme, har friluftsvejleder Kay Polaniok styr på sport og bevægelse. Ungdomsskolen har udstyr til alverdens udendørsaktiviteter både til lands, til vands og næsten også i luften, når der står træklatring på programmet. Kongelundsfortet sætter rammen for udendørsleg, mens det maritime hus rummer udstyr til diverse vandaktiviteter. Som det nyeste skud på stammen fik Dragør Ungdomsskole sidste år motorbåden Den Flyvende Hollænder, der både kan sejle ræs og stilfærdig sælsafari.

”Vi elsker at være i naturen, og vi har nogle rigtig gode rammer for at navigere i det. Det vil vi gerne tilbyde til alle Dragørs borgere,” fortæller Christoffer Søe. Han håber, at familierne vil støtte op om de nye hold, så endnu flere fremover kan få adgang til faciliteterne.

Familiedyst i naturen  

Det er netop naturen, der er centrum for forårets nye familiehold. Familierne kan blandt andet komme på kanotur på Gudenåen, sælsafari ved Saltholm eller mountainbiketur i Kongelunden. Ungdomsskolen leverer udstyr som cykler, hjelme og redningsveste og instruerer deltagerne i aktiviteterne på begynderniveau, så alle kan være med. Der bliver også mulighed for at gå i køkkenet sammen og dyste mod andre familier i Dragørs store bagedyst eller at lære at lave sin egen sushi.

Familietiltaget byder også på en weekendtur i Naturpark Amager i samarbejdet med Kongelundsfortets Outdoorcenter og Naturstyrelsen. Arrangementet hedder Naturdysten og er inspireret af det norske tv-program Familieekspedisjonen, hvor byfamilier konkurrerer mod hinanden i naturen. Fra fredag til søndag bliver familierne udfordret i at sove i shelter, rapelle, ro kano, køre mountainbike, klatre i træer, slagte dyr, tilberede maden og ikke mindst samarbejde.

Læs mere om Dragørs familiehold:

Dragørs bagedyst – Søndag d. 17. marts

Læs mere her

Sushi – Lørdag d. 6. april kl. 11:00-14:00.

Læs mere her

Mountainbike i skoven – Torsdag d. 2. maj kl. 17:00-19:00

Læs mere her

Sælsafari – Søndag d. 12. maj kl. 12:00-16:00

Læs mere her

Naturdysten – Fredag – søndag d. 24-26. maj

Læs mere her

Skraldejægerne – Søndag d. 31. marts kl. 10:00-13:00.

Læs mere her

Kanotur på Gudenåen – Lørdag d. 1. juni kl. 11:00-16:00.

Læs mere her

Fisketur – Tirsdag d. 4. juni kl. 17:00-20:00.

Læs mere her

 

Seneste artikler

1. B har sammen med 4.000 andre unge slået lejr på Bornholm. Foto: Tårnby Gymnasium & HF.

Folkemøde og folkefest

1. B fra Tårnby Gymnasium & HF deltog i Folkemødet på Bornholm, hvor demokrati og dialog var i fokus. Eleverne fik her, ud over muligheden for selv at lytte til og deltage i debatter, chancen for at møde politikere ansigt til ansigt.

Lokal farvehandel på museum

En ny fotoudstilling sætter fokus på helt særlige butikker. Dragør Nyt har talt med en af skaberne, der forklarer, hvorfor en helt speciel Dragør-butik er med.

 
 

Fik du læst?

DMI advarer om risiko for skybrud. Arkivfoto: TorbenStender.

Risiko for skybrud i hovedstadsområdet

DMI har udsendt en varsel om lokale skybrud i hovedstadsområdet fra fredag den 12. juli kl. 20.00 til lørdag den 13. juli kl. 20.00. HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, advarer om potentielle oversvømmelser og opfordrer til ekstra forsigtighed. Ifølge DMI’s prognoser kan kraftige regnskyl medføre alvorlige oversvømmelser, som især kan ramme veje.

Læs mere »