Amager skriver Rotary historie

For første gang i Rotary Danmarks historie kan to rotarianere, der er optaget samtidig, fejre 50 års jubilæum som fortsat aktive i den samme Rotary Klub.

Claus Ehlers og Christian Mørup blev ved den årlige charterfest tilbage i 1969 optaget i Tårnby Rotary Klub, og 50 års jubilæet er netop blevet markeret ved den afholdte charterfest i Tårnby Selskabslokaler, hvor klubben har sit domicil.

Fra venstre distriktsguvernørens repræsentant Løkke Munk Kirkegaard fra Amager Rotary Klub, og fra Tårnby Rotary Klub 50 års jubilar Claus Ehlers, præsident Tommy Møller og 50 års jubilar Christian Mørup. (privatfoto)

Rotary omfatter i Danmark ca. 250 klubber med i alt ca. 10.000 medlemmer. På Amager er der syv Rotary Klubber med Amager Rotary Klub som den ældste. Klubben blev stiftet i 1939, og Tårnby Rotary Klub kom til som den fjerde i rækken i 1967.

Christian Mørup og Claus Ehlers er fortsat særdeles aktive i klubbens virke, som de begge har været det gennem alle årene.

Et af Tårnby Rotary Klubs adelsmærker er engagementet inden for den internationale ungdomsudveksling, hvor klubben har sat varige spor for internationalt samarbejde og forståelse.

Unge mellem 16 og 18 år fra hele verden kan få tildelt et års skoleophold i Danmark, ligesom danske unge kan få et års skoleophold i udlandet uden for Europa.

Som tak for den aktive deltagelse i Tårnby Rotary Klub gennem 50 år blev de to jubilarer dekoreret som Paul Harris Fellows med særligt hædersemblem med safir samt det meget sjældne 50 års Rotary emblem.

Præsidenten motiverede i sin tale den store indsats for klubben, de to jubilarer har ydet gennem et halvt århundrede og fortsat aktivt bidrager med.

 

Seneste artikler

1. B har sammen med 4.000 andre unge slået lejr på Bornholm. Foto: Tårnby Gymnasium & HF.

Folkemøde og folkefest

1. B fra Tårnby Gymnasium & HF deltog i Folkemødet på Bornholm, hvor demokrati og dialog var i fokus. Eleverne fik her, ud over muligheden for selv at lytte til og deltage i debatter, chancen for at møde politikere ansigt til ansigt.

Lokal farvehandel på museum

En ny fotoudstilling sætter fokus på helt særlige butikker. Dragør Nyt har talt med en af skaberne, der forklarer, hvorfor en helt speciel Dragør-butik er med.

 
 

Fik du læst?

DMI advarer om risiko for skybrud. Arkivfoto: TorbenStender.

Risiko for skybrud i hovedstadsområdet

DMI har udsendt en varsel om lokale skybrud i hovedstadsområdet fra fredag den 12. juli kl. 20.00 til lørdag den 13. juli kl. 20.00. HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, advarer om potentielle oversvømmelser og opfordrer til ekstra forsigtighed. Ifølge DMI’s prognoser kan kraftige regnskyl medføre alvorlige oversvømmelser, som især kan ramme veje.

Læs mere »