Martin Sleimann: ”Det bedste ved mit job er at se børn lyse op i naturen”

De fleste børn og unge i Dragør kender allerede Martin Sleimann. Han har undervist dem i, hvad der kribler i skovbunden og svømmer i Øresund. Han har været med, når de har fisket haletudser i skovsøen og rejst tilbage i tiden under historieløbet. Martin Sleimann er naturvejleder i Dragør Ungdomsskole, hvor han brænder for at give gode naturoplevelser til børn og unge, så de lærer at passe godt på naturen.

Privatfoto

Af Camilla Lærke Lærkesen

Hvor er det nu, vi har set dig før?

I har nok set mig ude i naturen, hvor jeg har undervist nogle af vores folkeskoleelever. Det kan være ovre i Lunden, ude i Kongelunden, på Kongelundsfortet eller ved det maritime hus ved Dragør Fortet. I løbet af et år møder jeg mere eller mindre alle elever i kommunen, så der er rigtig mange, der hilser, når jeg går gennem byen.

Privatfoto

Jeg har boet herude i over 30 år, så der er en vis sandsynlighed for, at man har set mig før. Jeg har været i Dragør Ungdomsskole i omkring 6 år, og før det var jeg i 10 år inde på Tårnby Ungdomsskole.

Hvad består din hverdag af?

Det er det sværeste, når folk spørger, hvad jeg laver på mit arbejde. For jeg laver så mange forskellige ting.

Lige nu sidder jeg og laver ungdomsskoleprogrammet til efteråret. Jeg snakker med lærerne og vores kollegaer på andre ungdomsskoler og klubber, og så samler jeg alle trådene og trykker programmet.

Min hverdag består enten af at undervise eller at forberede undervisning, og det er fedt at være ude at undervise, men det er også fedt at bygge noget nyt op. Det er sjovt at få en god ide og se den blive til virkelighed. Et godt eksempel kunne være Historieløbet, som vi har udviklet i samarbejde Museum Amager og Dragør Lokalarkiv.

Men det at se børnene lyse op i naturen og opleve den, det er klart det fedeste. De kan blive begejstrede for en bænkebider, når jeg for eksempel har 0. klasserne i ”krible krable” ovre i Lunden.

Min vigtigste dagsorden er, at de unge mennesker får en masse gode oplevelser ude i naturen, at de lærer naturen at kende, og ved hvordan den hænger sammen. Jeg har et naivt håb om, at de så vil vokse op og have meget lettere ved at passe på naturen.

Hvad er den største nyhed i dit liv lige nu?

Jeg har fået en ny kollega i ungdomsskolen, som jeg er rigtig glad for. Jeg har arbejdet sammen med to herlige galninge i mange år, og her i foråret har Camilla sluttet sig til os. Det er jeg glad for. En ny kollega at sparre med og opfinde nye, spændende projekter med. Det er jo aldeles fremragende.

Hvad er dit bedste Dragør-minde?

Når jeg tænker tilbage på gode oplevelser, så er 99 % af dem ude i naturen sammen med vennerne. Uanset om vi så har været ude at bade eller klatre i træer, leget med skumsværd i Grushullerne eller cyklet ned ad den store bakke i Søvang og undgået at cykle i grøften – som mange ellers gjorde.

Hvad er dit yndlingssted i Dragør?

Jeg kan klart anbefale en tur ud til en af de to skovsøer i Kongelunden. Det er en lille oase væk fra alting. Men jeg er også rigtig glad for det maritime hus og hele kysten. Der kan man plukke forskellige urter, for eksempel strandkarse – også kaldet nordisk wasabi.

Hvad er din yndlingsbegivenhed i Dragør?

Det første jeg tænker er musikfesten på havnen. Jeg kan godt lide de arrangementer, hvor hele byen samles. Det kan også være Sankt Hans eller madfestival. Jeg synes, det er fedt, at der er mange, der tager initiativ til noget, og at det er så nemt at få stablet noget på benene herude, senest en kulturnat som den nyeste tradition.

Hvad er dit bedste Dragør-tip?

Tag ud at snorkle nær kysten med en lygte, når det er blevet mørkt. Så oplever du naturen, som du aldrig har set den før. Og smag noget nordisk wasabi. Det er absolut min favorit af de vilde urter.

Navn: Martin Sleimann

Alder: 37 år

Beskæftigelse: Naturvejleder i Dragør Ungdomsskole  

 

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?

1. B har sammen med 4.000 andre unge slået lejr på Bornholm. Foto: Tårnby Gymnasium & HF.

Folkemøde og folkefest

1. B fra Tårnby Gymnasium & HF deltog i Folkemødet på Bornholm, hvor demokrati og dialog var i fokus. Eleverne fik her, ud over muligheden for selv at lytte til og deltage i debatter, chancen for at møde politikere ansigt til ansigt.

Læs mere »